Vivin izbor lokalnih daril

Steklenička Happy.
Steklenička Happy. (Foto: Lovro Rozina)

Podarimo nekaj res dobrega

Naredimo letošnje praznike nekaj posebnega tudi s tem, da bomo s svojimi nakupi dodali svoj košček v mozaik pisanega, prijaznega in odgovornega sveta. Z našimi nakupi se vsak dan odločamo o tem, v kakšnem svetu želimo živeti. Ste že kdaj pomislili, da bi komu podarili lov na tartufe ali bučno olje iz avtohtonih slovenskih semen? Naj bo v decembru vaše vodilo 'boljše darilo'. Viva vam podarja nekaj idej.

Mimice

so skrbno oblikovane igrače, ki prinašajo vrednote in pozitivna sporočila. Sešili so jih s pomočjo težko zaposljivih ljudi, narejene pa so iz slovenskih materialov. Mimice so lepo darilo za otroke in za vse tiste, ki še vedno nosijo otroka v svojem srcu. Z nakupom Mimice boste tudi vi dobili občutek, da ste postali del nečesa dobrega.

Kje lahko kupimo Mimice? V izbranih trgovinah, ki jih najdete na njihovi spletni strani, do konca decembra pa tudi v vseh megamarketih Interspar v Sloveniji.

Zavod Mimi in Jojo, Maroltova ulica 9, 1000 Ljubljana, www.mariaszmatula.blogspot.com, @: mari.szmatula@gmail.com

Lucky3in1

je lesen poganjalček, skiro in tricikel s pedali v enem. Malčkom omogoča, da se z eno igračo naučijo različnih gibov in osvojijo vse potrebne osnove za uspešno vožnjo s kolesom. V vsaki fazi razvoja ima vaš otrok tisto igračo, ki jo potrebuje. Naredili boste tudi nekaj dobrega za okolje.

Kje lahko kupim Lucky3in1? Na spletni strani naročite svojega Lucky-a. Do 24. decembra Vivinim bralcem ustvarjalci omogocajo dodaten 7 % popust. Promocijska koda: VIVA.

Lucky3in1, Tavcarjeva ulica 24, 4000 Kranj, www.lucky3in1.com, @: info@lucky3in1.com

Naravno zdravljenje živali

so štirje veterinarji, ki jih združuje želja po tem, da lastnikom (malih) živali ponudijo zdravljenje na naraven način. Vsem, ki jih skrbi zdravje njihovih živalskih prijateljev, ponujajo naravne terapije za živali, kot so bioresonanca, homeopatija, tradicionalna kitajska veterinarska medicina in energijska osteopatija. Njihova zdravljenja so učinkovita, naravna in strokovno podkovana. Ponudite živalim zdravljenje, ki bi si ga želeli tudi zase.

Kje lahko narocim storitev naravnega zdravljenja živali? Pišite Mojci, ki vam bo svetovala o primerni obliki zdravljenja. Bralcem Vive do 24. decembra omogocajo 17 % popust na uvodno testiranje za bioresonanco in homeopatijo in 7 % popust na terapijo akupunkture in energijske osteopatije.

Vitalizem, Vreskovo 97, 1420 Trbovlje, @: vitalizem.mojca@gmail.com

Podjetje BisterUm

skrbi za kakovostna in učinkovita orodja za razvijanje in ohranjanje mentalne vitalnosti pri otrocih, osebah po poškodbi možganov, starostnikih. Če poznate tudi vi koga, ki potrebuje učinkovite vaje za male sive celice, jim lahko podarite Ta brihtne domine, ki so jih razvili v sodelovanju z Zaposlitvenim centrom Korak iz Kranja. Lahko pa vašim obdarovancem podarite naročnino na mesecno zbirko vaj BisterUm - za ljudi po poškodbi možganov ali BisterUm – za miselno vitalnost.

Kako lahko podarim storitve BisterUm? Preverite ponudbo na njihovi spletni strani. Bralcem Vive do 24. decembra omogočajo 7 % popust na Ta brihtne domine in 17 % popust na mesečno zbirko miselnih izzivov BisterUm za miselno vitalnost in BisterUm po poškodbi možganov.

BisterUm, Pod klancem 12, 1235 Radomlje, www.bisterum.si, @: info@bisterum.si

Etri Skupnost

s karierno rehabilitacijo in promocijo priložnosti za vse ustvarja vključujočo družbo. Z razvojem raznolikih družbeno in okoljsko odgovornih storitev in produktov nudijo in omogočajo delo težje zaposljivim. Vaš nakup z namenom bo podprl njihovo delovanje, vaše darilo pa bodo odlikovale vrednote sledljivosti, etičnosti in razvojne naravnanosti.

Kje lahko kupim izdelke Etri Skupnosti? Izdelke kupite tako, da pišete na elektronski naslov info@etri.si ali pokličete 01 280 99 00. Bralcem Vive do 24. decembra omogocajo 7 % popust na konopljino olje in konopljin sirup.

Etri Skupnost, Železna cesta 16, 1000 Ljubljana, www.etri.si, @: info@etri.si

Izlet turisticne agencije IstraTerra

je več kot zgolj izlet. Vsakemu, ki se z njimi poda na dogodivščino, omogočijo izkušnjo avtentičnega okolja Istre, oplemenitene z zgodbami, doživetji in spoznavanjem lokalne kulinarične in kulturne dediščine. S podarjenim izletom IstraTerre boste spoznali Istro v vseh tistih kotičkih, ki jih težko najdete na zemljevidu in ustvarili nepozabne spomine.

Kako lahko podarim izlet? Na njihovi spletni strani si oglejte ponudbo različnih izletov. Bralcem Vive do 24. decembra podarjajo 7 % popust za Obisk Šavrinke in Lov na tartufe.

Istraterra, Ilirija 32, 6276 Pobegi, www.istraterra.com, @: urska.stanic@istraterra.com

Izkušnje in znanje treh generacij družine Kocbek

so danes združene v edinstveni ponudbi bučnega olja ter drugih izdelkov, ki vsebujejo to zeleno zlato. Pri proizvodnji uporabljajo postopek hladnega stiskanja, torej semen toplotno ne obdelujejo, temveč je olje iztisnjeno neposredno iz semen. So edini ponudnik tovrstnega olja na trgu, odlikujejo pa ga vonj, barva in okus, ki so skoraj identični semenu.

Kje lahko kupim olja in druge izdelke? Njihova spletna stran ponuja veliko raznolikost olj in drugih izdelkov iz bučnega olja. Če boste letos podarili svojim dragim kulinaricno doživetje, Oljarna Kocbek bralcem Vive na svoji spletni strani omogoca 17 % popust.

Oljarna Kocbek, Stara Gora 1a, 9244 Sv. Jurij Ob Šcavnici, www.kocbek.si, @: info@kocbek.si

PBC1860

je medindustrijski inovacijski center podjetja Steklarna Hrastnik, ki združuje slovensko industrijo z namenom povecanja zmožnosti poslovnega inoviranja. Mladim omogočajo prenos teoreticnega znanja v prakso, vzpostavljajo okolje za pridobivanje prvih izkušenj in jim s tem omogočajo priložnost za odločnejši vstop na trg dela. Mladi so med drugim zasnovali steklenicko Happy, ki je primerna za doma narejene napitke, likerje, žgane pijače ali sirupe. Posebnost? Opremljena je s priročno praznično obešanko na katero lahko napišete prav posebno voščilo obdarovancu.

Kje lahko kupim steklenicko Happy? Stekleničko s praznicnim 17 % popustom lahko do 24. decembra kupite v trgovini Glashuta v Hrastniku in trgovini Pop-Up Glashuta v BTC Ljubljana (dvorana A, št. 96).

PBC1860 (Steklarna Hrastnik), Cesta 1. maja 14, 1430 Hrastnik, www.steklarna-hrastnik.si

Post-Apokalypsa

je nekaj podobnega kot lov za zakladom, le da je bolj nora in bolj zabavna. Igra se v skupinah po 4 osebe, časovno trajanje je slabi 2 uri ali dobre 3 ure. Igra se dogaja po zapuščenih prostorih industrijskega mesta Trbovlje. Post-Apokalypsa je nastala, da bi v mesta duhov vrnila življenje. Na prvi pogled je zgolj odbita zabava, a na dolgi rok želi imeti vlogo pospeševalca stalne revitalizacije praznih prostorov in zunanjih površin.

Kako lahko podarim Post-Apokalyptično doživetje? Na spletni strani Post-Apokalypse lahko naročite doživetje, pripravijo vam tudi darilni bon. Do 24. decembra Vivinim bralcem ustvarjalci Post-Apokalypse omogocajo 7 % popust.

Post-Apokalypsa, Obrtniška cesta 13A, 1420 Trbovlje, www.postapokalypsa.com, @: info@postapokalypsa.com

Smetumet

so izdelki, delavnice in družbene aktivnosti, ki nastajajo iz smeti zaradi smeti - z igrivo reciklažo in edinstvenim dizajnom. O smeteh organizirajo delavnice, iz smeti podjetij naredijo unikatna poslovna darila, v Smetumet spletni trgovini pa ponujajo linijo lično oblikovanih izdelkov iz odpadkov. Ste že pomislili, da bi podarili torbo iz odpadnih cerad, vrecko iz oglaševalskih zastav ali lično oblikovane izdelke iz odpadnega papirja, jajcnih škatel ali blaga?

Kje lahko kupim Smetumet izdelke? V spletni trgovini Smetumet do 24. decembra Vivinim bralcem omogočajo 7 % popust in brezplačno darilno zavijanje. Promocijska koda: VIVA.

Društvo Smetumet, Pokopališka 13, 1000 Ljubljana, www.smetumet.com, @: info@smetumet.com

4kidsandus

je mlada blagovna znamka neoporečne kozmetike z aktivnimi sestavinami. Pri nakupu njihovega izdelka naj vas ne skrbi, da boste po nepotrebnem onesnaževali, saj izdelke pakirajo v okolju prijazno embalažo, ki jo je mogoče reciklirati. Na njihovih spletnih prodajnih policah boste našli naravna trda mila, trde šampone, kreme, mazila, olja, balzame in še več. Vabimo vas, da sebe in vaše drage razvajate na naraven in odgovoren način.

Kje lahko kupim izdelke 4kidsandus? V spletni trgovini 4kidsandus do 24. decembra Vivinim bralcem omogočajo 17 % popust na vse njihove izdelke. Promocijska koda: VIVA.

4kidsandus, Titova ulica 6, 1433 Radece, www.4kidsandus.com, @: info@4kidsandus.comPodjetja, katerih izdelke in storitve smo predstavili, so bila v letošnjem letu vključena v program za spodbujanje veščin podjetij in na trgu ponujajo izdelke, ki prispevajo k dobrobiti vseh nas. Podjetniški program Inkubator za boljše rešitve je del nacionalnega pilotnega programa Vzpostavljanje trajnostnih poslovnih modelov v praksi javne agencije SPIRIT Slovenija in Zavoda Viva, ki ga finančno podpirajo MGRT ter drugi partnerji. Hvaležni smo za podporo podjetjem Energetika Ljubljana, Iskraemeco, Talum, Steklarna Hrastnik, Pošta Slovenije in Bisnode. Tri module izobraževanj so gostili Center inovativnega podjetništva NLB in podjetji Donar ter Studio Moderna. Hvala!
Galerija

Steklenička Happy. Lovro Rozina

Mimice Jernej Kokol

Lucky3in1 Arhiv Lucky3in1

Naravno zdravljenje živali. Shutterstock

BisterUm Matic Bajželj

Etri Skupnost Arhiv Etri

IstraTerra Aleksander Daneu

Oljarna Kocbek Natalija Jelušic

Post-Apokalypsa Tomaž Zupan Photography

Smetumet izdelki. David Lotric Photography

4kidsandus izdelki. Arhiv 4kidsandus

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki