Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

V iskanju popolne ženske


(stran 3 od 3)Komunikativna, razumevajoča ...
Idealna ženska je svojemu moškemu, zlasti ko ta prestopi prag tridesetih, še vedno izvrstna ljubica, pomembno pa je tudi to, da je dobra prijateljica. Če je med njima dovolj komunikacije in zaupanja, obstajajo stvari, o katerih se je moški s svojo partnerko pripravljen pogovarjati celo dlje kot pet minut. Idealna ženska je tudi razumevajoča. Izjemno razumevajoča in podpirajoča.

Bolj kot njena jo zanima njegova služba in rezultati, ki jih dosega, pri čemer ga spodbuja z besedami, kot so: "Ti si najboljši", "Zaslužiš si napredovanje", "Ko bi le vsi vedeli, kako sposoben si " ipd. Moški v teh letih se želi počutiti kot junak in idealna ženska mu ta občutek ponuja iz dneva v dan. Seveda je pri tem tudi dobra poslušalka. V nasprotju z moškimi, pri katerih imamo pogosto občutek, da govorimo steni z daljinskim upravljalnikom v roki, idealna ženska posluša vse, kar ji njen najdražji pripoveduje, pri tem pa razumevajoče prikimava in komentira. Zlasti če je tema monologa povezana z njegovimi konjički in prijatelji - kajti moški po naporni službi potrebuje ogromno časa zase in idealna ženska mu to omogoča.

... pozorna, skrbna in "domača"
Še bolj se nefizične lastnosti idealnega izrazijo po 40. letu, v času torej, ko moški koraka Abrahamu naproti. Moški v tej starosti še vedno menijo, da se je prijetno valjati po skednju, a jih veliko bolj kot dotlej zanima "vsebina". Dobra novica za vse ženske: moški v tej starosti želijo pozornost. Izčrpani so od dela, če je sreča mila, imajo dovolj denarja, vendar so osamljeni, saj uspeha nimajo s kom deliti. Zato jih veliko bolj kot videz zanimajo osebnostne lastnosti življenjske sopotnice.

"Idealna partnerka v tem življenjskem obdobju je skrbna in razumevajoča, enakomerno daje in sprejema," pravi Tomaž, 58-letni upokojenec. V tej fazi glavni afrodiziak niso več kričeče rdeče tangice in 24-urna "pripravljenost", marveč skladnost, ujemanje: "Idealna ženska mi daje občutek varnosti in domačnosti, najini interesi in pogledi na svet se ujemajo, na prvem mestu pa je skrb zame."

Končno torej razveseljiva novica, ki jo podpirajo tudi podatki raziskave, objavljene v ameriški revije Reader's Digest: moški v drugi polovici življenja, zlasti med 57. in 64. letom, so čedalje pozornejši do soprog, na prvem mestu je ljubezen, zmanjša se pomen seksa, skupno preživljanje časa pa postane po 65. letu celo pomembnejše kot v prvih letih zakona.

Popolnost pride s časom
Tople vode s tem prispevkom nismo odkrili. Odkrili pa smo novo resnico, ki se zrcali v mislih Jamesa L. Collymora, avtorja knjige Perfect Woman (Popolna ženska):

"Začel sem pred mnogimi leti, kot veliko mladih moških, v iskanju idealne ženske. Prepričan sem bil, da jo bom, če bom le dovolj dolgo in vztrajno iskal, tudi našel in da bo moje življenje potem varno. Minila so leta in z njimi številne romantične zveze, na koncu pa sem se sprijaznil z žensko, ki je bila daleč od mojih predstav o idealnem. Nekega dne, potem ko sva skupaj preživela veliko, veliko let, sem okreval po lažji bolezni. Ležal sem na postelji, žena je sedela na stolu ob meni in opazovala pozno popoldansko sonce, ki je sijalo skozi krošnje dreves. Edini zvoki, ki so se slišali, so bili bitje ure, kipenje v loncu in občasni glasovi šolarjev, ki so hodili mimo najine hiše. Ko sem se zazrl v njen obraz, tedaj že zguban, a še vedno topel in svetel, sem se zavedel, kaj je popolnost ... zavedel sem se, da pride šele s časom!"

Rekli so ...

Idealno žensko, ki je v predstavi vsakega moškega, najlepše prikličemo v spomin s frazo ali prikazom ... Vsak moški ima drugačno predstavo o tem, kaj je lepo; najbolje je vzeti kretnjo, senco veje, nato pa naj misli oblikujejo drevo.
(William Faulkner)

Seksam dovolj. Toda želim biti ljubljen!
(Enrique Iglesias)

Rad bi našel pravo žensko, da bi se umirila in imela otroke.
(Russel Crowe)

Seks je največji nič vseh časov.
(Andy Warhole, slikar)

Sem seks mašina, nanj sem pripravljen vsako sekundo dneva. Sem človeška viagra!
(Will Smith, igralec)

Pustimo lepe ženske moškim brez domišljije.
(Marcel Proust)
Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd