Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

V iskanju popolne ženske


(stran 2 od 3)Najprej dober videz ...
Star pregovor res pravi, da je lepota v očeh opazovalca. Kljub temu obstajajo določeni standardi ženske privlačnosti, ki so postali splošno sprejeti. Tisto, kar šteje, so lastnosti telesnega videza, kot so oblika (skladnost) telesa, dolge noge, polne ustnice, gladka koža, razkošna pričeska, v najboljšem primeru pa seveda kombinacija vsega naštetega. V praksi temu pravimo tudi "mentaliteta trofeje" - vsak moški se v javnosti rad kaže s popolno žensko (po njegovih merilih), ki je praviloma videti kot porcelanasta lutka ali vrhunska manekenka. To je zlasti značilno za moške v najstniških in zgodnjih dvajsetih letih, ki popolnost ženske presojajo skorajda izključno na osnovi videza.

"Ko pogledam žensko, si najprej zastavim dve vprašanji: ali bi se z njo lahko pobahal pred prijatelji in ali želim spati z njo? To sestavlja 70 odstotkov odločitve, da takšno žensko osvojim. Stoodstotno velja pravilo: več ko jih je, bolje zame, lepše ko so, raje se z njimi pokažem prijateljem, šefu, saj me imajo tako za pravega žrebca," pravi 21-letni Miha, študent elektrotehnike.

Dejstvo je, da moški v tem starostnem obdobju ne iščejo dolgotrajne, resne zveze, saj si bolj kot družino želijo ustvariti kariero. Res pa je tudi, da se s takšnim pristopom učijo na napakah. Ko se nekajkrat opečejo, ugotovijo, da lepota ni vse - čeprav jih še vedno in še nekaj časa najbolj privlači videz.

... sledi dober seks ...
Moški so iz mesa in krvi (ženske tudi ... pa saj to niti ni pomembno). Zato pogosto sanjarijo o partnerkah, ki imajo rade seks in bi rade "to" počele z njimi. Želijo si ženske, ki ve, kaj ima rada in ki spolne užitke doživlja samozavestno. To tudi pojasnjuje dejstvo, zakaj moške privlačijo čutne oziroma seksi ženske in ne tiste, ki ne izžarevajo spolne privlačnosti. Do tu vse lepo in prav.

Zatakne pa se pri opisu spolne privlačnosti. Idealna ženska je namreč za večino moških v postelji pohotna žival (pripravljena na vse mogoče in nemogoče položaje) ter glasna in hvaležna ljubimka, ki moškega po "tistem" seveda nikdar ne pozabi pohvaliti, pa čeprav od seksa sama ni imela kdove kaj. Idealna ženska je pripravljena 24 ur na dan in 365 ... no, približno 300 dni na leto, pri čemer je gola videti vsaj tako kot katera od Playboyevih zajčic. (Zanimivost, ki jo velja omeniti, je, da sta v ZDA reviji, ki imata največ moških naročnikov, Playboy in Penthouse, reviji, ki imata največ ženskih naročnic, pa Ladies Home Journal in Better Homes & Garden!). Skratka: ženska, ki se "izkaže" v spalnici, od moškega najpogosteje dobi to, kar hoče: predanega ljubimca.

... nato pa vse drugo
Seveda bi bilo krivično misliti, da moške v iskanju idealne ženske zanimajo zgolj fizične lastnosti in stoodstotna seksualnost. Tisti, ki mislijo resno, ki si torej želijo vsaj približno dolgotrajno zvezo, v partnerki iščejo tudi "mehke" vrline. Seveda izpopolnjene do mere, ki ustreza njihovim merilom idealnega.

Idealna partnerka (ki seveda tudi dobro izgleda in je v postelji nenasitna žival) je tako tudi, verjemite ali ne, socialno bitje, kar velja zlasti za moške po 30. letu:

"Ko sem bil star sedem let, sem iskal deklico, ki zna zgraditi peščeni grad. Pri sedemnajstih sem iskal dobro "bejbo" - takšno, s katero sem se ponosno razkazoval v kinu, disku, lokalu. Zdaj, pri šestintridesetih, želim partnerko, ki bi me pritegnila tudi z osebnostnimi lastnostmi," pravi Andrej, zaposlen v zasebnem podjetju.

Res je; pri moških, ki vstopajo v "zrelo" dobo, se okus glede žensk znatno spremeni. Po začetni fazi eksperimentiranja - tavanja z zmenka na zmenek - začnejo iskati žensko, ki bo izpolnjevala določene vloge, zlasti vlogi matere in žene. Torej bi lahko rekli, da moški v tej dobi "izpilijo" okus in se začno zavedati, da vsega časa pač ne morejo preživeti v postelji. Srednja in pozna trideseta leta so pogosto obdobje, ko se želijo ustaliti, idealnost, ki jo pričakujejo od partnerk, pa - kako so dobrosrčni! - ni več toliko fizične kot zunajtelesne narave.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd