Moja nožnica in jaz sva v stresu

Sodoben način življenja gotovo ne pripomore k izboljšanju seksualnega življenja. Obkrožene smo z elektronskimi informacijami: televizija, internet, mobilniki... Nezavedno se nam postopoma zmanjšuje potreba po neposrednih stikih, pogovorih... In tudi želja po spolnosti. Kljub večji odprtosti glede seksualnih tem in večjemu številu potencialnih partnerjev, spolnost nima več svojega čara.

Motivacije z zunanjimi dražljaji gotovo ne manjka, težko se ji je izogniti. Vendar so za take dražljaje dovzetni predvsem moški. Ženske pa potrebujemo nekaj več: manj stresa, nekoliko več časa, predvsem pa več samozavesti, ki dviguje naš libido.

Na trgu je cel kup izdelkov, ki obljubljajo našo preobrazbo iz mame, pisarniške miške ali prodajalke v femme fatale: različni kozmetični pripomočki, trendovska in izzivalna oblačila...

In se odločimo in potrudimo: shujšamo, gremo k frizerju, nabavimo novo obleko... Pripravljene smo (ponovno) zapeljati svojega moškega ali pa poiskati novega ljubimca. In nam uspe.
Tik pred načrtovanim strastnim večerom in skoraj doseženim ciljem (beri posteljo) pa se nam vse sesuje. Ko je potrebno odvreči še zadnje tančice, se naša samozavest razblini in zapremo se v svojo školjko... Okolje je romantično, srce razbija, možgani so pripravljeni... naša nožnica pa ne!

Nori ritem življenja, perilo in higienski vložki iz umetnih vlaken, agresivna dišeča mila – vse, kar nam sodoben način življenja ponuja in omogoča, stresno vplivajo tudi na našo nožnico. Zato ne preseneča dejstvo, da se kar tri četrtine žensk vsaj enkrat v življenju sreča z vaginalnim vnetjem.

Od najstnic do upokojenk, vedno se zastavlja enako vprašanje: Kako se znebiti nadležnega izcedka, srbečice in suhe nožnice?

Enostavno. Povrniti je potrebno stanje, ki ga je sodoben način življenja porušil:

  • znižati pH nožnice, ki se je zaradi pretirane higiene in uporabe agresivnih bazičnih mil povišal
  • obnoviti zaščitno vaginalno mikrofloro, ki je propadla zaradi antibiotikov, padca naše odpornosti in drugih posledic stresa in
  • omogočiti trajnejše vzdrževanje pravega vaginalnega okolja.

Edino tako bomo poskrebele za zadostno navlaženost in elastičnost stene nožnice in se zaščitile pred razrastom glivic in infekcijami s škodljivimi bakterijami.

Vaginalne tablete Vagilact NTC ponujajo rešitev na vseh treh nivojih. S svojo trojno sestavo: laktobacili, mlečna kislina in sojini izoflavoni, v nekaj minutah vzpostavijo kisel pH nožnice in omilijo skelenje, zaustavijo napad in razrast škodljivih bakterij ter obnovijo zaščitno vaginalno mikrofloro. Sojini izoflavoni – tako imenovani fitoestrogeni, dodatno povečajo količino mlečne kisline v nožnični sluznici in tako prispevajo k znižanju pH ter ponovno vzpostavijo dobro počutje in elastičnost stene nožnice.

Vaginalne tablete Vagilact NTC so varne in primerne tudi za večkratno uporabo, kar je pri ponavljajočih se vaginalnih vnetjih ključnega pomena. Dobite jih v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Sproščeno in samozavestno v nove posteljne zmage! Zakaj bi bila to le domena moških?


Dodatne informacije so na voljo na spletni strani vagilact.si ali preko spletne pošte na info@vagilact.si
Galerija
Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki