Cvetje je darilo narave, naš sopotnik

Vsak dan dobivamo internetna naročila za cvetlična darila z raznimi sporočili za rojstva, rojstne dneve, obletnice, slavja, izpoved ljubezni in navsezadnje tudi za neizbežno slovo. Rečem si: « Kako enostavno, iz drugega kontinenta, sem si mislil. Danes je v nekaj sekundah vse rešeno«.

V tej naglici življenja, ki nas vsak dan bolj utesnjuje v izobilju ponudbe, ne smemo pozabiti na pozornost, na vsakega izmed nas, da bo to  življenje, ki se nam vsak dan odšteva, napolnilo zadovoljstvo in smisel našega druženja.

Vsi smo ljudje, ki si želimo pozornosti, od naših malih potomcev do starejših družinskih članov in partnerjev.
Cvetje je poseben dar na tem planetu, ki ga podarjamo ob vsakem dogodku, ali kar tako. Šopek je najlepša zahvala ob vsakem trenutku, ko čutimo neko naklonjenost do obdarjenca. Cvetje nas nikoli ne spravlja v zadrego. Kot darilo, ki ga moramo ovrednotiti in ob primerni priliki vrniti. Ima tudi svojo tiho govorico; ljubim te, rad-a te imam, oprosti mi, hvala ti, … Zelo velik pomen se pripisuje tudi v poslovnem, diplomatskem odnosu do poslovnih partnerjev in njihovih soprog. Na napovedan sprejem, večerjo ali zabavo, obvezno prinesemo rože ali priložnostno aranžirano darilo gostitelju. Šopek je lahko velik, darilo pa manjše, seveda moramo sami preceniti trenutek v katerega vstopamo, za kaj gre.

Tudi ob dogodkih, kot so diplome, priznanja, ki nekaj štejejo. V življenju poklanjamo cvetje obema spoloma, tako moškim kot ženskam. Nekdo pravi, moškim se ne poklanja cvetja, potrebno je izbrati steklenico dobrega vina. Tudi vino, še prej pa rože, ker ta dan je največja pozornost namenjena njemu, le-ta traja nekaj časa. Začnimo z rojstvom, mamica bo najbolj navdušena nad šopkom od svojih dragih. Počutila se bo neizmerno bogato, vzvišeno za svoje dejanje, ki se je zgodilo. Šopke prinašamo domov, ko pridemo čestitat, pogledati novo bitje, ki se nam je pridružilo. Izberemo lep, pisan šopek, ki ne sme imeti močnih vonjav, kajti s tem bi pokvarili dobre namere.

Rojstni dan, ki ga slavimo vsak na svojevrsten način, je zelo pomembna družinska, prijateljska vez, je veliko pričakovanje, posebno pri mladih, če ga pripravimo še s šopkom ali cvetličnim aranžmajem na mizi. To je obenem vzgojno in prenašamo naše tople odnose na mlajšo generacijo, od katere pričakujemo, da nam bo s temi dejanji sledila. Prazniki nam pričarajo vsakič novo počutje in nadaljevanje tradicije, ki jo ohranjamo v družini in je zelo bogato izročilo naših prednikov.

Poroka je med najbolj zahtevnimi projekti organizacije in znanja, da se pokažemo kot dobri gostitelji, presenetimo nad vrednostjo prostorov dogajanja s šopki in vsem kar sodi zraven. To je dan, ko nas nenehno opazujejo, povabljeni in nepovabljeni, zato ne sme biti napak. Dogajanje na ta dan je obeleženo s fotografijami in posnetki na tisoč in en način, to kasneje radi gledamo, se spominjamo starih časov.

In čas v katerem živimo, popestrimo si življenje z lepim, kot so cvetlice, ki nas obdajajo, ker brez njih nekaj manjka.

Cvetje Eli,
Zaloška cesta 46, 1000 Ljubljana
www.cvetjeeli.com
Galerija
Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Vsi Viva strokovnjaki