Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Zakaj je masaža samega sebe koristna?

Za tiste, ki ne marajo dotika tuje roke, je prava rešitev samomasaža.
Za tiste, ki ne marajo dotika tuje roke, je prava rešitev samomasaža.

Masaža je tehnika pritiskanja na točke na telesu z namenom, da bi ublažili stres in bolečino. Za tiste, ki ne marajo dotika tuje roke, je prava rešitev samomasaža.
Potrebujete le malo toplega kokosovega, sezamovega ali jasminovega olja, ki ga nanašate na kožo pred desetminutno masažo, ki je najbolj učinkovita po vroči kopeli. Razstrupljanje kože je zelo pomembno, saj gre za naš največji organ, izpostavljen nevidnim toksinom, ki lahko povzročijo številne bolezni.

Samomasaža po kopeli lažje pomaga odstranjevati škodljive in toksične snovi ter mrtve celice kože in druge nečistoče. Ob tem blago pritiskanje dodatno izboljšuje krvni obtok, kar ima za posledico boljšo preskrbo organov s hranili. Desetminutna samomaža bo revitalizirala telo in obnovila zaloge energije, zaradi česar se počutimo bolj sveži in sproščeni, hkrati pa je tudi odličen ukrep proti počasnosti, malodušju, pa tudi lenobi.

Ob tem gre za preizkušeno orožje proti stresu, ki lahko povzroči bolečino tudi pri najbolj zdravih ljudeh, in to na mestih, ki ne morejo biti posledica fizične aktivnosti. Med samomasažo skoraj ne moremo narediti napake, izogibati se je potrebno le morebitnim odprtim poškodbam ter področju ledvic.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

samomasaža

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.