Regeneracija kože z najnovejšo tehnologijo in vrhunsko kozmetiko

(Foto: Matic Bajželj)

Navdušujoč rezultat že po enem tretmaju!

Še »včeraj«me je iz zrcala gledal lep in napet obraz brez večjih nepravilnosti. Trikrat prespiš, trikrat rodiš, obrneš se naokrog in naenkrat ugotoviš, da te iz ogledala gleda neznanka. Ima gube, popokane žilice, svetleči nos. In od kod zdaj akne? In vsi tisti rjavi madeži? So to res - starostne pege?! Tistega, kar mi piše v osebni izkaznici, ne morem spremeniti, vsekakor pa lahko vsaj delno spremenim to, kar kažem navzven. In tudi sem! V Valens Augusta Wellnes centru Grand Hotela Primus!

Najprej analiza kože

Še preden sem se dobro zavedla, sem že sedela ob Jasni, mladi in s sijočo kožo obdarjeni kozmetičarki, edini trenerki v Sloveniji, ki zna in lahko predaja znanje o negi kože s posebno dermatološko kozmetiko Reviderm. Takoj mi je pojasnila, da mi kože ne bo le negovala, temveč tudi s posegom, imenovanim mikro dermo abrazija odpravila nekatere nepravilnosti, ki so se z leti nakopičile. A preden sva se lotili obraza, je bila potrebna temeljita analiza kože, pri čemer so bili v pomoč tudi kamera, sonda za merjenje vlažnosti in računalnik.

Sproščujoče čiščenje in piling

Zrel tip kože, na določenih predelih hiperpigmentiran, z nekaj gubami in močno pod nivojem primerne navlaženosti je bil pripravljen na naslednji korak – tretma s kozmetiko Reviderm. Ležala sem na mizi in kmalu se je moja koža razveselila hladnega čistilnega gela, s katerim so vešče roke kozmetičarke odstranjevale nečistoče moje problematične kože. Hladilni učinek gela je moji vse prevečkrat razdraženi in rdeči koži še kako prijal. Z enakomerni krožni gibi je za čistilnim gelom nanesla encimski piling, ki globinsko očisti kožo in jo obnavlja.

Adijo, starost!

Bila sem pripravljena na naslednji, vsaj po mojem videnju najpomembnejši korak. Mikro dermo abrazija. Priznam, malo sem se tudi bala v pričakovanju vsaj neprijetnega občutka, če že ne bolečine. Abrazija namreč pomeni izpraskanje. Jasna je na moj obraz pritisnila posebno sondo, s pomočjo katere je zaradi izmenjave kristalov aluminijevega oksida zgornja plast kožne povrhnjice in z njo še vse ostale odmrle celice ostala le še preteklost.

Ker sem bila na tem postopku prvič in sem bila vidno napeta, je Jasna stopnjo vakuumskega »sesanja« nastavila na najnižjo. Verjamem, da tudi pri višjih ne boli prav nič! Nasprotno, imela sem občutek, da mi je zelo pospešila prekrvavitev celega obraza. Pravzaprav ne bi smela govoriti le o obrazu, saj je ves tretma zajemal tudi vrat in dekolte, vse prepogosto prezrta, a še kako izpostavljena dela telesa.

In še za konec - prava hranila

Moja koža je bila zdaj občutno bolj pripravljena posrkati vase vse nadaljnje aktivne sestavine, ki jih je v nadaljevanju vtrla vanjo Jasna. Napisala sem že, da je analiza moje kože pokazala prenizko vlažnost, ki daje koži videz svežine. Tako sem bila najprej deležna izdatne vlažilne maske, ki ji je sledila še intenzivna nega predela okoli oči. Ta ublaži gubice, krepi vezivno tkivo in spodbuja nastajanje kolagena. Kar je zame še zlasti pomembno, zmanjša tudi temne sence pod očmi, torej podočnjake.

Za piko na i, preden sem vstala s kozmetične mize, mi je Jasna s svojimi spretnimi rokami nanesla še zadnji sloj, bogato dnevno kremo, namenjeno prav zahtevni koži, kot je moja. Ko sva malo zatem govorili še o izboru preparatov, ki mi jih je svetovala za vsakodnevno uporabo in nego, mi je še pojasnila, da prav vsi izdelki Reviderm, ki jih uporabljamo doma, vsebujejo enako količino aktivnih snovi kot izdelki, ki jih v Valens Augusta Wellnes centru Grand Hotela Primus v Termah Ptuj uporabljata izkušeni kozmetičarki Jasna in Ana.

Prerojena že po enem tretmaju

Verjetno vas zanima tudi rezultat? Čeprav je za optimalni in dolgotrajni učinek potrebnih več tretmajev, približno pet, pa sem sama na resnično presenečenje opazila spremembo že po prvem. Odšla sta dva madeža in presenetila me je gladkost polti, ki je nisem pod prsti začutila že lepo število let! Odločena, da postopek kmalu obnovim, vmes pa kožo negujem z izdelki Reviderm, se vam čez leto ali prej znova pokažem. Lepša in pomlajena!Galerija

Matic Bajželj

Pred temeljito naravno pomlajevalno nego, ki mora biti individualno prilagojena, še temeljita analiza kože s posebno sondo in računalnikom. Matic Bajželj

Že po enem tretmaju z vrhunsko dermakozmetiko Reviderm v Grand Hotelu Primus v Termah Ptuj je očiten rezultat: gladka, sijoča in prerojena polt! Matic Bajželj

Irma Kuhar

Irma Kuhar dr. med. spec. psihiatrije, psihoterapevtka, kognitivno vedenjska terapevtka

Vsi Viva strokovnjaki