Oblika ustnic morda govori o kakovosti seksa

  • TU
  • petek, 06. julij 2012
(Foto: Jupiterimages)

Ženske ustnice nemara povedo več, kot se zavedamo. Profesor psihologije Stuart Brody z Univerze zahodne Škotske, ki je znan po svojih raziskavah spolnega vedenja, pravi, da lahko oblika ženskih ustnic napove verjetnost doseganja orgazma. Dr. Brody se je pred tem že ukvarjal s podobnimi raziskavami, ki so se nanašale na žensko zadnjico in občutljivost prstov.

V zadnji, ki je bila objavljena v Journal of Sexual Medicine, ugotavlja povezavo med vaginalnim orgazmom in grčico zgornje ustnice. Zgornja ustnica ima na sredini grčico in ta majhna točka naj bi bila pri nekaterih posameznicah bolj poudarjena kor pri drugih. Po izsledkih spletne raziskave, v kateri je sodelovalo 258 žensk, večinoma Škotinj, v povprečju starih 27 let, naj bi imele ženske z izrazitejšo grčico večjo možnost za doživljanje vaginalnega orgazma.

Če temu ne boste zlahka verjeli, nemara niste daleč od resnice, kajti vsi znanstveniki ne verjamejo, da obstaja razlika med vaginalnim in klitoralnim orgazmom. Nekateri opozarjajo, da je treba upoštevati tudi druge dejavnike, saj bi večja grčica utegnila pomeniti tudi večjo privlačnost, s tem pa več priložnosti za seks in za privabljanje boljših ljubimcev. Poleg tega so ženske, ki so sodelovale v raziskavi, same ocenile velikost grčice. Kljub temu prof. Brodyju mnogi priznavajo zasluge za odkritje nekaterih pomembnih povezav med telesnimi znaki in spolnim odzivom.

Senta Frol

asist. Senta Frol dr. med., spec. nevrologije spec. nevrologije

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki