Energijska osteopatija za pse

  • UR
  • torek, 15. maj 2012
Prikaz masaže.
Prikaz masaže. (Foto: Jasmina Hasković)

V soboto 12. Maja je v Tacnu pri Tacenskih brzicah potekalo srečanje terapevtskih parov, na katerem so poslušali predavanje dr. vet. med. Špele Suhač o energijski osteopatiji. Vse skupaj se je začelo z družabno igrico, ki jo je vodila strokovna vodja Zavoda za terapijo s pomočjo psov PET Mojca Debevc. Po uvodnem spoznavanju je na vrsto prišel uradni del. Predavateljica je udeležencem predstavila, kaj energijska osteopatija sploh je in pokazala pravilen način masiranja psov. Le tega, pa so na samem kraju dogodka pod budnim očesom dr. Suhač poizkusili izvajati tudi sami vodniki s svojimi psi.

Družabno koristnega dogodka, ki ga je organiziral Zavod za terapijo s pomočjo psov PET, se je udeležilo kar nekaj vodnikov s svojimi psi. Tako smo pod sencami dreves imeli poleg članic Zavoda PET tudi predstavnico Hrtjega sveta Slovenije, predstavnico Ambasadorjev nasmeha in predstavnice Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke.

Dogodek je minil v prijetnem vzdušju pridobivanja novih informacij in v izmenjavanju delovnih izkušen. Po besedah direktorice Zavoda PET Valentine Horvat Kokalj, pa je bilo to srečanje začetek dobrega dialoga in uspešnega sodelovanja med sorodnimi organizacijami.

O predavateljici

Špela Suhač je doktorica veterinarske medicine, poklicno pa se ukvarja z energijsko osteopatijo za konje in pse ter ima izkušnje s področja komplementarnih metod zdravljenja.

Na Inštitutu za aplikativno kineziologijo in zdravilstvo Meersburg je leta 2011 pridobila certifikat Energijske osteopatije za konje po Salomonu, kasneje pa se še dodatno izobraževala na področju Energijske osteopatije za pse po Salomonu.

Opravljen ima tudi trening socialnih kompetenc (komunikacija, motivacija, mentalna moč (izdajatelj certifikata sta Evropski inštitut za socialne kompetence in Adler Social Coaching).

Več: energijska-osteopatija.si

Galerija

Prikaz masaže. Jasmina Hasković

Terapevtski pari. Jasmina Hasković

Prikaz masaže. Jasmina Hasković

Izvajanje masaže. Jasmina Hasković

Izvajanje masaže. Jasmina Hasković

Izvajanje masaže. Jasmina Hasković

Izvajanje masaže. Jasmina Hasković

Druženje Jasmina Hasković

Vojko Kanič

prim. doc. dr. Vojko Kanič dr. med. spec. kardiologije, vaskularne in interne medicine

Postavi vprašanje

Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki