Praznujte 12. maj - svetovni dan pravične trgovine v slovenski pravični trgovini 3MUHE

  • UR
  • ponedeljek, 07. maj 2012
(Foto: Dreamstime)

Trgovina 3MUHE na Starem trgu 30, v soboto, 12. maja 2012, med 9. in 14. uro.

12. maja 2012 tudi prva in edina slovenska pravična trgovina 3MUHE, praznuje svetovni dan pravične trgovine. Za vse, ki želijo praznovati z njimi pripravljajo delavnice za otroke, razstavo izdelkov iz recikliranih materialov za odrasle in degustacijo izdelkov pravične trgovine.

Svetovni dan pravične trgovine je namenjen ozaveščanju, da moramo za spremembe v svetu poskrbeti sami. Vsakdo med nami lahko vstopi v igro za spremembe v tradicionalni mednarodni trgovini in podpre drugačen način trgovanja in potrošnje. Način, ki v središče postavlja človeka - pridelovalca kave iz Mehike, rezbarja iz Kameruna ali obiskovalca pravične trgovine iz Slovenije. Ker verjamemo, da lahko vsakdo med nami obrne hrbet starim navadam in jih zamenja s spoštljivim odnosom do kmetov in obrtnikov iz gospodarsko zapostavljenih držav Afrike, Azije in Latinske Amerike in ker verjamemo, da je skrajni čas, da zavrnemo krivično in kupujemo pravično, je nastala prva pravična trgovina v Sloveniji.

Vabimo vas, da svetovni dan praznujete v edini slovenski pravični trgovini 3MUHE, 12. maja 2012, od 9. do 14. ure.

Za otroke so pripravili delavnico, na kateri bodo izdelovali nove igrače iz starih plastenk in plastičnih jajčkov iz čokoladnih jajc. Za odrasle pripravljajo razstavo recikliranih izdelkov, ki so narejeni po načelih pravične trgovine in so na voljo v trgovini 3MUHE.

Svoje izkušnje z izdelki pravične trgovine lahko delite na Facebook profilu Pravična trgovina, na tabli v trgovini 3MUHE ali pa se z napisom ”Uporabljam izdelke pravične trgovine” udeležite ljubljanskega Teka trojk, ki letos sovpada s svetovnim dnem pravične trgovine in  tako pomagate sporočati, da lahko vsakdo med nami naredi nekaj za boljši svet.
Ob 9.uri se bo trgovina 3MUHE spremenila v Mušjo zajtrkovalnico, kjer vam bodo ponudili pravično kavo ali čaj ter vedno slastne sladke in slane dobrote, ki dišijo po solidarnosti, spoštovanju in pravičnem trgovanju.

Veronika Podgoršek

dr. Veronika Podgoršek psihoterapevtka

Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Vsi Viva strokovnjaki