Krilca, darila s čarobno močjo

  • UR
  • torek, 13. december 2011
(Foto: Dreamstime)

Krilca, darila s čarobno močjo, spadajo v katalog etičnih oziroma družbeno odgovornih daril. Z njimi lahko omogočite šolanje otrokom v Gani, posvojite delfina, nasmejete otroke v slovenskih bolnišnicah, bolnikom z oddaljenih območij omogočite učinkovito zdravstveno oskrbo, pomagate zavarovati slovenske čebele pred izginotjem, polepšate bivanje odhajajočim, kupite delček tropskega gozda, najdenim mačkam pomagate do novega življenja in še in še.

Krilca so družbeno odgovorna darila, ki so nastala leta 2007 pod okriljem nevladne organizacije Umanotera, Slovenske fundacije za trajnostni razvoj. Namen Krilc, daril s čarobno močjo, je omogočiti stalne prilive izbranim družbeno odgovornim projektom v Sloveniji, državah nekdanje Jugoslavije in državah v razvoju. Obdarovanec prejme čestitko z originalno ilustracijo, ves zbran denar pa je namenjen enemu od projektov po izboru kupca.

Z nakupom takšnega izvirnega darila pripomoremo k ohranjanju rastlinskih in živalskih vrst, zmanjševanju revščine v državah v razvoju, boju s podnebnimi spremembami, ali pa razveselimo otroka brez staršev z novimi športnimi copati. Med partnerskimi organizacijami je tudi precej takih, ki jih večina Slovencev dobro pozna, kot so npr. Rdeči noski – Klovni zdravniki, Društvo za zaščito živali Ljubljana, Društvo za človekove pravice in človeku prijazne dejavnosti Humanitas, pa Združenje staršev in otrok Sezam in drugi.

Tovrstna darila so odlična rešitev za težave, ki se nam porajajo pri kupovanju daril v današnjem tempu življenja: izognemo se nakupovalni mrzlici ob večjih praznikih, ne obremenimo okolja, hkrati pa obdarovanca presenetimo na res izviren način. Ta prejme lično oblikovano čestitko z originalno ilustracijo, darovani denar pa gre v celoti za enega od dobrih namenov, ki si ga izberemo sami.

Katalog trenutno ponuja 14 daril v 3 različnih cenovnih okvirjih – skupaj kar 42 daril. Najbolj inspirativno je poročilo, ki kaže, kako Krilca pomagajo spreminjati svet na bolje in kako lahko z zares malo gesto naredimo veliko.
Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Vsi Viva strokovnjaki