Nova Philipsova sonična električna zobna ščetka DiamondClean

  • UR
  • sreda, 16. november 2011

Pri Philipsu so ponosno predstavili novo električno zobno ščetko Sonicare DiamondClean, ki čiščenje zob s sonično tehnologijo postavlja na novo raven. Ščetka zagotavlja učinkovito čiščenje zob, saj v primerjavi z ‘navadno’ zobno ščetko odstrani kar do 100 % več zobnih oblog na težko dostopnih mestih. Odlikuje jo preprosta uporaba, nežnost do zob in dlesni ter dolga vzdržljivost baterije.

Električna zobna ščetka Sonicare DiamondClean se ponaša s elegantnim izgledom, hkrati pa je tudi zelo preprosta za uporabo. Ročaj zobne ščetke krasi keramični zaključek, eleganten vrat zobne ščetke pa poudarja obroček v krom barvi. Vsa tehnologija je skrita v matiranem belem ročaju ščetke. Ko pritisnemo na tipko za vklop, se šele pojavijo različne funkcije ščetkanja, ki jih preprosto izbiramo s pritiskom na le en gumb. Zobni ščetki je priložen tudi eleganten steklen kozarček, ki ga lahko uporabimo za izplakovanje ust, obenem pa deluje tudi kot polnilec za zobno ščetko in kot izbran stilski dodatek vaši kopalnici.

Električno zobno ščetko Sonicare DiamondClean odlikuje patentirana sonična tehnologija, ki zagotavlja dinamično in izredno zmogljivo čiščenje, ki ga lahko opazimo in občutimo, hkrati pa je izjemno nežna do zob in dlesni. Ščetka deluje tako, da z vibracijami zobno pasto spreminja v s kisikom bogato peno in jo usmerja v prostore med in za zobmi ter ob robove dlesni, kjer se nahaja največ bakterij.

Sonicare DiamondClean se od Philipsovih predhodnih električnih zobnih ščetk razlikuje tudi po novi inovativni obliki ščetin zobne ščetke. Celoten šop ščetin je namreč oblikovan v obliki diamanta, zobna ščetka pa vsebuje tudi 23 % (velikost Standard) oz. 44 % (velikost Compact) več ščetin v primerjavi s ščetinami ščetke ProResults, kar zagotavlja bolj učinkovito odstranjevanje zobnih oblog in bolj bele zobe. Na voljo sta dve velikosti nastavkov zobne ščetke Sonicare DiamondClean - Standard in Compact. Slednja je namenjena predvsem čiščenju težje dostopnih mest in je zato najbolj primerna za osebe z ortodontskimi aparati ali za ljudi z manjšimi usti.

Sonicare DiamondClean zagotavlja popolno nego ustne votline, klinično dokazano pa je, da so zobje po enem tednu uporabe bolj beli, po dveh tednih uporabe se izboljša zdravje dlesni, ob redni uporabi pa se zmanjša tudi občutljivost zob.

Električna ščetka Sonicare DiamondClean omogoča pet načinov ščetkanja, ki si jih lahko uporabnik izbere glede na lastne potrebe in priporočila zobnih specialistov:

  • funkcija Clean je standarden način ščetkanja, ki zagotavlja popolno čistočo ustne votline,
  • funkcija White odstranjuje površinske madeže in naredi zobe bolj bele;
  • funkcija Polish poskrbi za lepši sijaj zob,
  • funkcija Gum Care skrbi za prekvavitev dlesni in jih tudi nežno masira,
  • funkcija Sensitive pa je izredno nežen način ščetkanje, primeren za bolj občutljive zobe in dlesni.

Ščetka Sonicare DiamondClean je tudi izjemno vzdržjiva, saj brez polnjenja zdrži do 3 tedne uporabe. Ščetki je priložen še priročen potovalni etui z USB priključkom, ki omogoča polnjenje ščetke na kateremkoli računalniku.

Predstavitev Philipsove nove ščetke je dopolnilo predavanje prof. Andrije Bošnjaka, dr. dent. med., diplomanta in magistra Stomatološke fakultete v Zagrebu, specialista na področju parodontologije, parodontalne kirurgije, implantologije in oralne higiene ter avtorja več kot sedemdesetih del s tovrstno tematiko.

Podrobneje je opisal bakterijsko floro ustne votline in strukturo biofilma - mikroorganizmov v zobnih oblogah ter izpostavil težave in bolezni, ki jih lahko povzročijo bakterije v ustih. Slednje niso povezane le z boleznimi, kot je karies in parodontalna bolezen, temveč lahko vplivajo tudi na splošno zdravstveno stanje in na razvoj drugih bolezni, ki predstavljajo resnično grožnjo zdravju človeka. Z ustreznimi pripomočki, kot je električna zobna ščetka Sonicare DiamondClean, te bakterije lahko ohranjamo pod nadzorom in tako varujemo zdravje naše ustne votline kot tudi celotnega organizma.

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Vsi Viva strokovnjaki