Vodstvo UKCL najbolj zaslužnim sodelavcem podelilo nagrade za izboljševanje kakovosti

  • UR
  • četrtek, 07. april 2011
(Foto: Grega Žunič)

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL) je 6. aprila najbolj zaslužnim sodelavcem podelilo nagrade za izboljševanje kakovosti v UKCL za leto 2010.

Kot je ob tem dejala strokovna direktorica UKCL, prof. dr. Brigita Drnovšek Olup, želijo z nagradami izpostaviti celoletni trud najboljših enot znotraj bolnišnice. »Medtem ko orodja za nagrajevanje posameznih sodelavcev nimamo, želimo s podelitvijo nagrad za izboljševanje kakovosti poudariti, kako pomembno se nam zdi odlično delo posameznih organizacijskih enot skozi celo leto,« je poudarila prof. dr. Brigita Drnovšek Olup. 


Organizacijske enote, ki so si za leto 2010 prislužile nagrado za izboljševanje kakovosti, so člani izborne komisije izbrali na podlagi številnih kriterijev (števila objav znanstvenih oz. SCI člankov, organizacije šol in podiplomskih tečajev praktičnega usposabljanja ter strokovnih srečanj, uvedbe klinične poti v klinično prakso, uvedbe klinične smernice v klinično prakso, izvajanju morbiditetnih in mortalitetnih konferenc ter količnika gospodarnosti).

Člani izborne komisije so pregledali zapisane aktivnosti in dokazila posameznih organizacijskih enot ter na osnovi števila zbranih točk naredili izbor, kar je potrdil Odbor za kakovost. 


Za leto 2010 so danes nagrado iz rok vodstva UKCL prejele naslednje enote:
1. mesto: Klinični oddelek za kardiologijo Interne klinike
2. mesto: Dermatovenerološka klinika
3. mesto: Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja
4. mesto: Klinični oddelek za bolezni živčevja Nevrološke klinike
5. mesto: Ortopedska klinika


Nagrade so denarne v vrednosti od 50 tisoč do 150 tisoč evrov, denar pa lahko posamezne enote namenijo predvsem nabavi medicinske opreme, ki bo v lasti UKCL, in po potrebi tudi izobraževanju.


 

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Vsi Viva strokovnjaki