Vabljeni na pogovor o seksualni zasvojenosti na internetu

  • UR
  • ponedeljek, 07. februar 2011

Torek, 15. februar, ob 18. uri v Modrijanovi knjigarni

Pri založbi Modrijan je pred nedavnim izšla knjiga V senci interneta, prvo delo o seksualni zasvojenosti na internetu, ki ga je mogoče brati v slovenščini. Napisali so ga štirje ameriški strokovnjaki na tem področju, med njimi dr. Patrick Carnes, vodilni pri razvoju usmerjenega pristopa k zdravljenju zasvojenosti s seksualnostjo ter avtor petnajstih uspešnic, med njimi Out of the Shadows, A Gentle Path through the Twelve Steps in Don’t Call It Love (slov. prev. Ne recite temu ljubezen). Izčrpen predgovor h knjigi je napisal Peter Topić, slovenski strokovnjak na področju nekemičnih zasvojenosti in vodja skupin za pomoč zasvojenim s seksualnostjo.

Vabljeni torej v torek, 15. februarja 2011, ob 18. uri v Modrijanovo knjigarno (Trubarjeva c. 27, Ljubljana), kjer se bomo pogovarjali o tej novodobni odvisnosti. Poleg Petra Topića bodo sodelovali prof. dr. Slavko Ziherl, psihoterapevtka Sanja Rozman, dr. med., psihiater Andrej Kastelic.

Prof. dr. Slavko Ziherl je o knjigi zapisal: »Knjiga je izvrsten priročnik za vsakogar, od tistega, ki se želi seznaniti s problemom internetne spolnosti, do tistega, ki je že odvisen in se želi te odvisnosti rešiti. Posebno je priporočljiva za starše, ki imajo otroke, ki internet že znajo uporabljati in ga lahko slej ko prej uporabijo tudi za spoznavanje spolnosti.«

Posnetek pogovora boste lahko neposredno spremljali na spletni strani Studia 12.