Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Jajca za zajtrk

Raziskava, objavljena v strokovni reviji Nutrition Research, je pokazala, kako pomembno je, da zajtrk vsebuje veliko beljakovin, natančneje jajca. Odkrili so namreč, da zmanjšajo občutek lakote in prispevajo, da čez dan zaužijemo manj kalorij.

Moški, ki dan začnejo z jajci, pri kosilu zaužijejo znatno manj kalorij kot moški, ki za zajtrk pojedo obrok z enako energetsko vrednostjo, vendar bogatejši z ogljikovimi hidrati. To je še eden v vrsti dokazov, ki kažejo, kako pomembne so visokovredne beljakovine, še posebno, če so sestavni del zajtrka.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

jajca , hrana , beljakovine , zajtrk , jajce

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.