Herman Gvardjančič v centru Iatros

(Foto: Grega Žunič)

V pozdrav poletju in prihajajočem dnevu državnosti so v prostorih medicinskega centra Iatros, ki ga vodi doc. dr. Pavle Košorok, ugleden dolgoletni član Vivine zdravniške linije, pripravili še enega v vrsti umetniških dogodkov, ki jih pripravljajo že tradicionalno.

Tokrat so predstavili izbor slik priznanega slikarja Hermana Gvardjančiča. Iz njegovega bogatega opusa so na ogled slike, ki so nastale pod vtisom glasbe islandske skupine Sigur Ros. Slikarjevo delo je na odprtju razstave predstavil znani slovenski umetnostni zgodovinar in kritik prof. dr. Milček Komelj. Za kulturni program je poskrbel akademski pevski zbor Megaron, tudi tokrat pa je bil voditelj večera Sandi Čolnik.

V centru Iatros načrtujejo prostore na novi lokaciji, že v načrtih pa so sprejemni prostor namenili prav umetnosti. Zavedajo se namreč, da je ob pogledu na lepo sliko čakanje v ambulanti lažje, skrbi pa blažje.

Vabljeni torej na Parmovo 51b, kjer si lahko ogledate slike Hermana Gvardjančiča, pa tudi na prihodnje razstave, ki bodo v tem umetnosti naklonjenem medicinskem centru našle začasni dom. Seveda vabijo tudi vse zdrave, ki jih umetnost razveseljuje in v njej uživajo.

Galerija

Grega Žunič

Grega Žunič

Grega Žunič

Grega Žunič

Grega Žunič

Grega Žunič

Lea Lukšič

Dr. Lea Lukšič prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Postavi vprašanje

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki