Vaša hoja lahko odkrije, kakšne orgazme imate

  • NP
  • petek, 10. avgust 2012
(Foto: Jupiterimages)

Hoja je lahko povezana s sposobnostjo doživetja orgazma, je naslov  študije v Jorunal of Sexual Medicine. Predvsem energetična in tekoča hoja naj bi kazala na to, katera ženska tudi doživlja več vaginalnih orgazmov. V Belgiji in na Škotskem so študentke izpolnjevale vprašalnik o njihovem spolnem vedenju. Študentke so nato razdelili v dve skupini: na tiste, ki vedno ali pogosto doživljajo vaginalne orgazme, in na tiste, ki jih doživljajo redko ali nikoli.

Ženske so nato prosili, da se (v nizkih petah, saj petke hojo popačijo) sprehodijo 100 metrov z mislijo na prijetne stvari in nato ponovno 100 metrov, tako da so razmišljale še o moškem, ki jim sproža prijetne občutke. Seksologi, ki niso vedeli, katero skupino žensk ocenjujejo, so nato na podlagi njihove hoje ugotavljali, v katero skupino žensk sodijo. V 81 odstotkih so ženske prav razvrstili.


Ženske, ki doživljajo vaginalne orgazme, naj bi imele sproščene medenične mišice, zato je njihova hoja bolj naravna, kar se izrazi v naravnem in povezanem gibanju nog, medenice in hrbtenice. Prav tako naj bi na sposobnost doživljanja orgazma vplivala še dolžina koraka in koliko lahko njihova vretenca krožijo. To kaže na to, da orgazmična hoja ni zapeljiva, temveč je rezultat dobrega psihičnega zdravja, samozavesti in dobrega spolnega odnosa.

Nedvomno raziskava sproža tudi pomisleke. Preučila je le 16 žensk, avtor raziskave pa je zagovornik prepričanja, da dejansko obstaja razlika med vaginalnim in klitorisnim orgazmom in tudi, da ženske lahko razlikujejo med njima.

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki