Predavanje: Kako si pomagati, ko vas stresa stres v času koronavirusa?

(Foto: Shutterstock)

Vabljeni na brezplačni spletni predavanji:

  • v ponedeljek, 4. 1. 2021, od 18:00 do 19:00 in
  • torek, 5. 1. 2021, od 18:00 do 19:00.

Predavateljica: Mateja Lenarčič.


Kako si lahko pomagate, ko občutite zaskrbljenost, strah, tesnobo ali morda povečano razdražljivost, napetost v telesu, jezo?
Mateja Lenarčič vam želi predstaviti tehnike in orodja, kako obvladovati stres. Se lažje umiriti. Kako poskrbeti zase in ohraniti svoje zdravje v času tako razširjenega stresa. Se vrniti v stik s sabo, s svojo notranjo močjo. Da lahko opazujemo izzive s širše perspektive in nato delujemo na način, ki je dober za nas in za druge.

Na predavanju boste s predavateljico skupaj naredili tudi določene tehnike MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programa obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, razvitega na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn). Znanstvene raziskave zadnjih 40 let kažejo številne pozitivne učinke tega programa na področju človekovega psiho-fizicnega zdravja.

Prijave na mateja.lenarcic@institut-medius.si (z imenom in priimkom). Po prijavi prejmete zoom povezavo.
mag. Mateja Lenarčič, MBSR učiteljica, certificirana učiteljica joge, TA 101, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Je magistrica ekonomskih znanosti z več kot 20 letnimi izkušnjami na poslovnem področju. Zadnja leta se intenzivno izobražuje in posveča področju čuječnosti. Na Medicinski fakulteti Univerze Massachussetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn) je opravila izobraževanje ”Mindfulness-Based Stress Reduction” (MBSR) program. Dodatno se je iz tega področja 1,5 leta izobraževala na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Je tudi v procesu 4-letnega izobraževanja iz transakcijske analize – svetovanje. Med drugim opravila tudi izobraževanje za mediatorko.
Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe za posameznike in organizacije ter individualno svetovanje na temelju čuječnosti.

Več o njej na: institut-medius.si.

Marko Hočevar

prof. dr. Marko Hočevar dr. med. spec. splošne in onkološke kirurgije

Postavi vprašanje

Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki