Zjutraj pospravite posteljo in naredite prvo kljukico

  • UR
  • petek, 07. junij 2019
Pospravljanje postelje zjutraj je za nekatere nujen opravek, medtem ko je za druge nepotrebno tratenje časa.
Pospravljanje postelje zjutraj je za nekatere nujen opravek, medtem ko je za druge nepotrebno tratenje časa. (Foto: Shutterstock)

Psihologi trdijo, da vam ta mala navada lahko povsem spremeni življenje, in odkrivajo, kaj razkriva o ljudeh. Pospravljanje postelje zjutraj je za nekatere nujen opravek, medtem ko je za druge nepotrebno tratenje časa.

Nova raziskava pri 68 tisoč ljudeh je odkrila, da zjutraj pospravi posteljo le 27 odstotkov ljudi, objavlja Psychology Today. Življenjski prostor naj bi bil izraz stanja človekove zavesti, zato imajo ljudje, ki zjutraj pospravijo posteljo, radi red tudi sicer v svojem življenju. Tisti, ki pospravljanje postelje raje preskočijo, se dobro znajdejo v kreativnem neredu. Če zjutraj, takoj, ko vstanete, pospravite posteljo, ste že opravili eno nalogo. Ker ste dan začeli produktivno, ste lahko ponosni nase in boste lažje opravljati naslednje naloge.

V omenjeni raziskavi je 71 odstotkov ljudi, ki vsako jutro pospravijo posteljo, izjavilo, da so srečni, saj – kot razlagajo strokovnjaki – uživajo v svojem delu, redno telovadijo in bolje spijo. Ljudje, ki redno pospravljajo posteljo, imajo radi nadzor nad svojim življenjem, postelja pa je le en košček v tej sestavljanki.