Nova politika: brez telefona v restavraciji

  • TK
  • torek, 15. januar 2019
V restavracijI Frankie & Benny‘s nudijo brezplačen obrok za otroke, katerih starši pustijo telefon na vhodu v restavracijo.
V restavracijI Frankie & Benny‘s nudijo brezplačen obrok za otroke, katerih starši pustijo telefon na vhodu v restavracijo.

Britanska restavracija Frankie & Benny‘s je svoje prostore razglasila za območje brez mobilnih telefonov. Za to potezo so se odločili na podlagi rezultatov ankete o tem, koliko uporaba telefona vpliva na družinsko večerjo. V okviru programa „No phone zone“ zdaj omenjena restavracija celo ponuja brezplačen obrok za otroke, katerih starši pustijo telefon na vhodu v restavracijo.

V anketi je skoraj 20 odstotkov vprašanih otrok izjavilo, da njihovi starši rajši gledajo v telefon, kot se pogovarjajo z njimi. Med sodelujočimi starši jih je kar 23 odstotkov priznalo, da preverjajo telefon med jedjo, nekateri celo takrat, ko se nanje obračajo otroci. Nekateri otroci so izjavili, da včasih skrijejo telefone svojih staršev, da bi dobili več časa zase. Zaposleni v restavraciji bodo staršem prinesli posebno škatlo, v katero bodo odložili telefon med obedom, lastniki restavracije pa so prepričani, da se bo program obdržal.