Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Avokado – sadež, ki ima vse!

Avokado vsebuje kar 20 različnih vitaminov in mineralov.
Avokado vsebuje kar 20 različnih vitaminov in mineralov.

Avokado je zaradi svoje sestave edinstven sadež. Medtem ko večina sadja vsebuje največ ogljikovih hidratov, avokado vsebuje tudi visoke ravni zdravih maščob.
Bogat je tudi s kalijem, pogosto podcenjenim mineralom, čeprav je ključen za dobro delovanje žilnega in živčnega sistema ter za mišično moč. Obilica vlaknin ugodno vpliva na obvladovanje telesne teže. Vlaknine prav tako pomagajo ohranjati optimalni pH v črevesju, uravnavati raven sladkorja, nižati holesterol ter krepiti imunski sistem. Avokado je popolna hrana tudi za možgane, saj zdrave maščobe podpirajo njihovo strukturo in spodbujajo pretok krvi.

Gre za sadež, ki vsebuje kar 20 različnih vitaminov in mineralov, med njimi vitamine K, C, B5, B6, E, folate in kalij. Ob tem je mogočen zaveznik zdravja kože, saj jo vitamini v oljih pomagajo nahraniti in pomladiti, obenem pa izpirajo škodljive toksine iz telesa ter delujejo kot naravna nega proti aknam. Karotenoidi in zaeksantin, ki jih prav tako najdemo v avokadu, so mogočni zaščitniki zdravja oči, zlasti pa so ti antioksidanti odlična preventiva pred rumeno pego.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

avokado

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.