Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Nasveti za uporabo starega kruha


Ali veste, koliko kruha vržete v smeti? Mi vemo – preveč! Ne pozabite, da s kruhom mečete v smeti tudi svoj denar. Naslednji nasveti vam bodo pomagali, da zamejite to slabo navado.
Zamrznite ga – kruh bo v zamrzovalniku počakal do tri mesece. Zamrznjenega premažite z malo vode in olja ter segrejte v pečici, običajni ali mikrovalovni. Skorja bo hrustljava, sredica pa topla in mehka.

Pripravite musako – star kruh je idealen za pripravo musake z mesom, gobami in zelenjavo. Kruh zrežite na rezine ali kocke, prelijte z velikim kozarcem mleka in po njem razporedite bučke, sir, gobice, jajčevce ali meso. Prelijte s prelivom iz mleka, jajc in začimb ter pecite v pečici pol ure.

Dodajte ga v juho – Francozi so iz tega naredili pravo specialiteto. Narežite star kruh na kockice, posušite ali opecite na vroči ponvi in dodajte v juho namesto rezancev.

Naredite drobtine – domače drobtine so bolj zdrave in cenejše od tistih, ki jih kupite v trgovini. Star kruh zapecite v pečici, dokler se povsem ne strdi, nato ga zdrobite z roko ali v blenderju.

Pripravite bruskete – za to jed je star kruh boljša izbira od svežega, saj bolje veže nase vse sestavine. Napivnajte ga z olivnim oljem ter dodajte začimbe in česen. Opecite v pečici ter obložite s sušenim paradižnikom, pršutom, sirom, solato ali namažite s kakšnim okusnim namazom.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

kruh

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.