Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Izboljšajte okus vsakodnevni hrani


Spodaj naštete male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov vam bodo pomagale, da izboljšate okus hrani, ki jo običajno jeste, in bodo vašim vsakodnevnim obrokom dale tisto piko na i ter jih spremenile v pravo gurmansko izkušnjo.
Korenček in sladkor – morda zveni čudno, da sladkor dodajate zelenjavi, toda to je zelo pogosta metoda priprave korenčka v Franciji. Tehnični izraz za to jed je Vichy Carrots, gre pa za kombinacijo korenčka, soli, popra, sladkorja in vode Vichy (slavno vodo iz regije Vichy), ki jo kuhate, dokler se korenček ne zmehča in je videti glaziran.

Kava in sol – če vodi med kuhanjem kave dodate ščepec soli, boste okrepili okus kave. Sol izboljša okus skoraj vsem jedem, vključno s sladkimi.

Paradižnik in sladkor – uporabite sladkor, ne soli. Paradižnik je sam po sebi zelo kisel in z dodajanjem soli postane še bolj kisel. Sladkor ubija kislino in bo okrepil okus paradižnika. Navsezadnje gre za sadje!

Čokolada in kava – ko pečete peciva in druge dobrote s čokolado, dodajte malo kave, ki bo še izboljšala okus čokolade.

Jagode in poper – sveže jagode običajno postrežemo potresene s sladkorjem v prahu, če pa jim dodate malenkost finega popra, po možnosti sveže zmletega, jim boste dodatno dvignili okus.

Vam je članek všeč?


Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.