Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Goveji peptidi blažijo grenkobo


Številni ljudje se izogibajo jedem in zdravilom grenkega okusa, zato sta prehranska in farmacevtska industrija na lovu za rešitvijo, ki bi zmanjšala ali odpravila grenkobo, ki jo zaznavamo s 25 receptorji, imenovanimi T2R.
V strokovni reviji za kmetijsko in prehransko kemijo so objavili raziskavo, ki odkriva, da peptidi v govedini lahko blokirajo njihovo delovanje. V preteklih letih so odkrili, da peptidi, ki jih pridobijo s cepljenjem beljakovin iz hrane s procesom encimske hidrolize, lahko zmanjšajo vnetja in okus grenkobe, zato so se znanstveniki zakopali še globlje. Razcepili so beljakovino iz govedine s pomočjo šestih različnih encimov in merili intenzivnost občutka grenkobe s pomočjo elektronskega jezika. Odkrili so, da so se najdaljši peptidi najbolje odrezali pri upravljanju z okusom in blaženjem grenkobe. Odkritje bo zmanjšalo grenkost posameznih vrst hrane in zdravil, zaradi česar se jim ne bomo več izogibali.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

peptidi

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.