Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Večina trgovcev bo umaknila jajca iz baterijske reje

Že lani so se jajcem iz baterijske reje odrekli v Hoferju in Lidlu.
Že lani so se jajcem iz baterijske reje odrekli v Hoferju in Lidlu.

K umiku jajc iz baterijske reje s prodajnih polic so se zavezale še tri trgovske verige, in sicer E.Leclerc, Eurospin in Spar, ki bo jajca iz baterijske reje umaknil do leta 2020.
Društvo za zaščito živali Ljubljana in zavod Danes je nov dan z zadovoljstvom poročata o novem uspehu kampanje Imaš jajca, v kateri so od konca marca do sredine aprila zbrali 13.496 podpisov pod peticijo, ki poziva trgovce, naj se zavežejo k odpravi ponudbe jajc iz baterijske reje.

»V dobrih treh mesecih smo končno zbrali vse odzive in z navdušenjem sporočamo, da se (postopni) odpravi jajc iz baterijske reje iz svoje ponudbe zavezujejo trgovske verige E.Leclerc, Eurospin in Spar« so sporočili. Eurospin naj bi to izpeljal do konca avgusta letos, Spar do konca leta 2020, E.Leclerc bo do takrat opustil prodajo jajc kokoši iz baterijske reje, ki jih prodaja pod svojo blagovno znamko, za celoten oddelek jajc pa se istemu zavezuje do leta 2025.

Zavrnilno se je na peticijo odzval Mercator, kjer so se sicer zavzeli za razpravo »v strokovnih in nadzornih krogih, seveda s participacijo vse zainteresirane javnosti, torej tudi nevladnih organizacij in kupcev«, medtem ko se trgovski verigi Tuš in Jager na poziv nista odzvali.

Organizatorji kampanje Imaš jajca poudarjajo, da ni vseeno, kako živijo kokoši nesnice. Čeprav nobena reja, ki je namenjena masovni proizvodnji, ni idealna za dobrobit živali, pa je vsekakor skrajni čas, da odločno rečemo »Ne!« vsaj baterijski reji. Že lani so se jajcem iz baterijske reje odrekli v Hoferju in Lidlu.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

jajca

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.