Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Posočje miga za zdrave dojke – vabljeni na MIDO v Tolmin


Vabljeni na že tretjo prireditev MIDO - miganje za zdrave dojke, ki bo že to soboto, 18. novembra v telovadnici Šolskega centra Tolmin s pričetkom ob 15 uri.
Program je bogat in pester, veliko bo plesa, raztegovanja in gibanja, denimo joga, pilates, vaje za moč in hrbtenico, vse skupaj pa bodo začinili zanimivi nastopi plesnih šol iz Posočja. Prireditev je dobrodelna, zbrane prostovoljne prispevke pa letos namenjajo izvedbi preiskave UZ dojk ženskam in dekletom v starosti 25-50 let, kajti takrat se počasi pojavnost raka dojke že zvišuje. Po 50-letu nam je že dostopna preventivna presejalna mamografija v okviru nacionalnega programa Dora, ki v Posočju že dobro teče.

Prireditev organizira Društvo proti raku dojk Posočje, ki je bilo ustanovljeno leta 2014 v želji po osveščanju o dejavnikih tveganja raka dojk in seveda, kaj lahko storimo, da se temu izognemo. Ženske učijo samopregledovanja dojk, da čimprej opazijo zlovešče znake, trudijo se približevati preiskave ženskam (omogočen bo UZ v Kobaridu), želijo pa si pridobiti tudi mamobus, mobilno enoto mamografije. Seveda pomagajo tudi že obolelim s svetovanji, druženji, uporabnimi izobraževalnimi predavanji, detabujizacijo, imajo pa tudi sklad za bolnice z enkratno finančno pomočjo.

Na gibanje, ples in gibanje za zdrave dojke v Posočju se prijavite na midoposocje.weebly.com

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

rak dojk

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.