Evkaliptus naravni ščit pred gripo

Danes evkaliptus pomaga pri gripi in prehladu ljudem po celem svetu. Poleg tega, da uničuje bakterije, eterično olje spodbuja izločanje sluzi in čisti bronhije.
Danes evkaliptus pomaga pri gripi in prehladu ljudem po celem svetu. Poleg tega, da uničuje bakterije, eterično olje spodbuja izločanje sluzi in čisti bronhije. (Foto: Shutterstock)

Evkaliptus, drevo z razkošno krošnjo, ki izvira iz Avstralije in je edina hrana koal, je ena najmogočnejših naravnih zaščit in zdravil za bolezni dihal, saj vsebuje zavidljive količine različnih esencialnih olj, zlasti evkaliptola, mogočnega antiseptika

Olja imajo protivnetne in protibakterijske lastnosti s širokim spektrom delovanja, kot zdravilo pa so ga prvi uporabljali avstralski Aborigini.

Danes evkaliptus pomaga pri gripi in prehladu ljudem po celem svetu. Poleg tega, da uničuje bakterije, eterično olje spodbuja izločanje sluzi in čisti bronhije. V primeru prehlada je dobro pred spanjem nekaj kapljic olja kaniti v vlažilec zraka in njegovo blagodejno delovanje bo trajalo vso noč. Evkaliptovo olje za nameček osveži misli in prija čutom, ugodno deluje pri izčrpanosti in kroničnem stresu, izboljšuje koncentracijo in spodbuja možgansko funkcijo. Zaradi močnega delovanja olje evkaliptusa odsvetujejo otrokom, mlajšim od šest let, nosečnicam, dojiljam ter astmatikom.
Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki