Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

S šampinjoni v rožnati embalaži proti raku dojk

(Foto: Jure Ugrin)

Oktober, najbolj rožnati mesec v letu, namenjen osveščanju o boju proti raku dojk, bo poln različnih aktivnosti. Med drugim bo mogoče v Hoferjevih poslovalnicah kupiti šampinjone v rožnati embalaži.
Od vsakega prodanega paketa bodo 10 centov namenili v sklad za nakup naprave za meritev mineralne kostne gostote (DXA), ki bo v pomoč bolnikom po zdravljenju na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Da so šampinjoni odlični za popestritev jesenskih jedi, sta na posebni kuharski delavnici dokazala tudi Jure Košir in Jana Koteska iz združenja za boj proti raku dojk Europa Donna. Hranljive recepte je v sodelovanju z nutricionistko Mojco Cepuš pripravila Ana Žontar Kristanc. Donacija, h kateri bodo lahko prispevali vsi, ki bodo v oktobru kupili rožnati paket šampinjonov, bo tudi letos namenjena podpori prizadevanjem združenja.

»V Europi Donni si prizadevamo širšo slovensko javnost osveščati o pomenu zdravega načina življenja, preventive, zgodnjega odkrivanja, učinkovitega zdravljenja in celostne rehabilitacije pri raku dojk skozi vse leto, v rožnatem oktobru pa te aktivnosti še bolj poudarimo,« pojasnjuje predsednica združenja, Tanja Španić. Za preventivo lahko največ naredijo ženske same. Ključnega pomena je tudi redno samopregledovanje, ki pripomore k zgodnjemu odkrivanju raka dojk. Za pomoč pri tem je na voljo mobilna aplikacija Breast Test, ki uporabnice vsak mesec z opomnikom spomni na pregled. Brezplačno je na voljo v trgovinah mobilnih aplikacij (App Store, Google Play, Windows Phone Store).

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

rak dojk , europa donna

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.