Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Bi jedli v restavraciji pomešanih naročil?

Vsi natakarji v Restavraciji pomešanih naročil imajo demenco in Alzheimerjevo bolezen.
Vsi natakarji v Restavraciji pomešanih naročil imajo demenco in Alzheimerjevo bolezen. (Foto: Shutterstock)

Ob vstopu v nedavno odprto pop-up restavracijo na Japonskem goste opozorijo, da morda ne bodo dobili tistega, kar so naročili. Pa se nihče ne pritožuje!
To je zato, ker imajo vsi natakarji v Restavraciji pomešanih naročil demenco in Alzheimerjevo bolezen. Ustanovitelji te edinstvene restavracije upajo, da bo uživanje v dobri hrani pomagalo spremeniti pogled na demenco in naučilo goste, da so bolj potrpežljivi s tistimi, ki trpijo zaradi nje. Prvič so restavracijo odprli za nekaj dni v juniju, načrtujejo pa odprtje več tovrstnih restavracij okoli svetovnega dne Alzheimerjeve bolezni, ki je septembra.

Ustanovitelji si prizadevajo širiti sporočilo o vključenosti vseh na trg delovne sile. Prav tako gre za dokaz, da tudi ljudje z demenco in Alzheimerjevo boleznijo lahko funkcionirajo kot člani družbe. Vse seveda ne gre zlahka. Restavracija že vnaprej opozarja goste, da jim natakarji lahko prinesejo jed, ki je niso naročili. Pogosto pozabijo tudi na pijačo ali katero drugo naročilo. Kljub temu so gostje poročali, da je bila izkušnja precej prijetna, celo ko niso dobili tistega, kar so naročili.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

alzheimerjeva bolezen , demenca

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.