Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Vzrok za bolečine v hrbtu se skriva v omari


Britansko združenje kiropraktikov je nedavno sporočilo zanimive izsledke raziskave, po kateri ima kar tri četrtine žensk bolečine v hrbtu, ki so povezane z izbiro oblačil in obutve.
Ob tem več kot tretjina še pomisli ne, da se krivci za te bolečine utegnejo skrivati v njihovi omari. Strokovnjaki opozarjajo, da tudi nošenje težke torbe na zgolj eni rami po določenem času lahko privede do bolečin, enako je z velikimi kapucami ter težkim nakitom. Eden od potencialno nevarnih predmetov, ki jih nosimo, so tudi preozke kavbojke, ki motijo prost pretok krvi v bokih in kolenih. Vrtoglavo visoke pete so morda videti sijajno, lahko pa so vzrok težav, ki se pojavljajo kasneje v življenju, saj ustvarjajo velik pritisk na noge in spodnji del hrbta.

Kiropraktiki svetujejo zmernost pri uporabi omenjenih kosov oblek, obutve in dodatkov, in opozarjajo na pomen časa, v katerem si telo odpočije. Tako si lahko denimo omislite eleganten nahrbtnik, ki ga nosite namesto torbe v dneh, ko veste, da potrebujete veliko stvari.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

bolečine v hrbtenici

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.