Segrejte premražena stopala

  • TK
  • sreda, 13. november 2019
Premraženim stopalom pomaga masaža z rožmarinovim oljem, ki bo spodbudilo cirkulacijo, vsak drug večer pa jim privoščite toplo-hladno kopel.
Premraženim stopalom pomaga masaža z rožmarinovim oljem, ki bo spodbudilo cirkulacijo, vsak drug večer pa jim privoščite toplo-hladno kopel. (Foto: Shutterstock)

Vam mraz ledeni stopala? Se prsti krčijo, krvni obtok pa je slab? Težava je v tem, ker mišice niso dovolj močne, da bi jim uspelo ohranjati toploto nog, ki zato takoj zmrznejo.

Da bi jim vsaj malce olajšali delo, jejte hrano, ki pomaga pospešiti cirkulacijo, kot so ribje olje in ingver. Zmanjšajte količino kofeina in povečajte odmerek citrusov. Magnezij je vedno dobra rešitev, še zlasti če vas pogosto zgrabijo krči v nogah. Veliko ga boste zagotovili s svežimi živili, kot so banane in blitva, ali prehranskimi dodatki.

Pomaga tudi, če si zvečer pred spanjem zmasirate stopala z rožmarinovim oljem, ki bo spodbudilo cirkulacijo, vsak drug večer pa jim privoščite toplo-hladno kopel. V eni posodi naj bo topla voda, v drugi pa hladna, nato noge izmenično potapljajte najprej v prvo ter nato v drugo posodo. Pomembno je, da vedno začnete in končate v topli vodi, saj boste le tako dosegli želeni učinek. Vsak del te »seanse« naj traja vsaj pol minute.
Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Vsi Viva strokovnjaki