Rešite se slabega zadaha

  • TK
  • torek, 18. junij 2019
Pri slabem zadahu so najbolj učinkoviti listi svežega peteršilja, ki jih na kratko prežvečite in izpljunete.
Pri slabem zadahu so najbolj učinkoviti listi svežega peteršilja, ki jih na kratko prežvečite in izpljunete. (Foto: Shutterstock)

Veliko ljudi ima težave s slabim zadahom. Ne glede na razlog se je te nevšečnosti težko znebiti. Med najbolj preverjenimi naravnimi ustnimi dezodoranti je peteršilj zaradi svojih antiseptičnih lastnosti ter obilice klorofila.

Najbolj učinkoviti so listi svežega peteršilja, ki jih na kratko prežvečite in izpljunete. Zaleže tudi izpiranje ust z »močnejšo« limonado brez sladkorja. Kislina iz limone nevtralizira neprijetne vonjave, zlasti tiste iz čebule ali česna. Za izpiranje ust lahko uporabite tudi mešanico vode in soli, tako da nekaj žličk soli dodate kozarcu tople vode. Pri kroničnem zadahu poskusite popiti kozarec vode, ki ste mu dodali dve žlici jabolčnega kisa.

Seveda je za zdrav zadah na prvem mestu pravilna ustna higiena, ki obsega redno umivanje zob in nitkanje ter prava izbira zobne krtačke ter paste, pomembna pa je tudi prehrana. Zadah pogosto nastane, ko smo sestradani in v tem primeru pomaga že nekaj koščkov hrane.