Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Step up!/Korak naprej! za pravice žensk in njihovih otrok


Vsaka tretja ženska v Evropi je žrtev psihičnega ali spolnega nasilja, ob tem pa nimajo ustrezne strokovne pomoči in podpore.
Le v 15 od 46 evropskih držav obstaja specializirana telefonska linija, primanjkuje vsaj 47.000 mest v varnih namestitvah za ženske, ni podpornih centrov za žrtve posilstev in spolnega nasilja. »Organe EU, nacionalne vlade in ostalo zainteresirano javnost pozivamo, naj naredijo KORAK NAPREJ pri investiranju v ustavljanje in preprečevanje nasilja nad ženskami!« sporoča Rosa Logar, predsednica WAVE, Evropske mreže proti nasilju nad ženskami. V okviru kampanje Step up!/Korak naprej! bodo naslednji dve leti opozarjali na pravice žensk in njihovih otrok, žrtev nasilja, in njihovo pravico do ustrezne strokovne pomoči ter zaščite.

Slovenija potrebuje razširjeno, regijsko razpršeno mrežo pomoči za vse žrtve nasilja, preventivne programe na področju preprečevanja nasilja ter mrežo specializirane strokovne pomoči za otroke in mlade z izkušnjo nasilja ter mrežo pomoči za žrtve spolnega nasilja.

Nasilje nad ženskami je skupni problem, zato se pridružite kampanji Step up!/Korak naprej! Naredimo korak naprej in stopimo skupaj za ustavitev nasilja nad ženskami.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

nasilje nad ženskami

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.