Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

27. marec 2017

S krompirjem nad modrice

Če se želite čim prej rešiti grde modrice na koži, lahko to zelo učinkovito dosežete tudi s krompirjem. več
24. marec 2017

Kanabidiol CBD tudi uradno postal zdravilo

Britanska agencija za zdravila in zdravje MHRA je konec lanskega leta CBD kanabidiol iz konoplje tudi uradno razglasila za zdravilo. To je storila na podlagi rezultatov obsežne raziskave, ki je potrdila medicinske koristi CBD pri zdravljenju težkih bolezni. Dokazali so, da CBD učinkovito pomaga tudi pri zelo resnih simptomih, kot so napadi in bolečine … več
23. marec 2017

Shizofrenija neposredno povezana z diabetesom

Med shizofrenijo in diabetesom obstaja neposredna povezava, celo v primeru odsotnosti znanih dejavnikov tveganja za diabetes. Britanski znanstveniki so namreč odkrili, da je raven glukoze v krvi povečana pri pacientih s prvo epizodo psihoze. Ob tem se je pokazalo, da je na začetku bolezni toleranca na glukozo manjša ter odpornost na inzulin večja. … več

Rss Članki s področja »Novice«

22. marec 2017

Neaktivnost vodi v preddiabetes ...

Pomanjkanje telesne aktivnosti povečuje tveganje za preddiabetes, stanje, za katero je značilna povišana koncentracija sladkorja v krvi, ki pa še ne … več
21. marec 2017

Najpogostejši vzroki drhtenja rok

Ljudje, ki opazijo, da jim drhtijo roke, najpogosteje pomislijo na najhujše – prvi znak zastrašujoče parkinsonove bolezni. Toda kot piše nemška revija … več
20. marec 2017

Nov pogled na nastanek raka debelega črevesa in danke

Če pogosto uživate polnozrnata živila, celovita žita in hrano, bogato z vlakninami, vas manj ogroža rak debelega črevesa in danke. Ta zaščitni učinek … več
17. marec 2017

Kava? Čaj? Sladkor? Mleko?

Ste tudi vi med tistimi, ki si svoje vsakdanje kave ali čaja ne morete zamisliti brez dodatkov sladkorja, mleka in/ali smetane? Pozor: na ta način … več
16. marec 2017

Kruha in krompirja nikar ne pecite do rjavega

To je pomembno opozorilo za vse ljubitelje te škrobnate hrane. Agencija za standardizacijo hrane (FSA) opozarja pred tem, da takšno hrano zapečemo do … več