Nasvet za ekodopust: S kolesom po otokih

(Foto: Shutterstock)

"Na kolo privežemo spalno vrečo in podlogo za spanje ter sedemo na popoldanski vlak iz Ljubljane do Reke. Izstopimo lahko že v Ilirski Bistrici in do Reke kolesarimo. Tam ujamemo večerno ladjo do Splita, prespimo pa na palubi in se morda pridružimo mladim, ki si krajšajo čas s prepevanjem ob spremljavi kitare. Okoli osme ure zjutraj izstopimo in se na tržnici najemo dalmatinskih lubenic, sedemo na trajekt do Brača in odkolesarimo do druge strani otoka. Prespimo v kampu samostana v Bolu.

Po raziskovanju lokalne arhitekture in pomenku z branjevkami zavijemo na Hvar, v Jelso. Prekolesarimo celoten otok, prespimo pod milim nebom, uživamo v domačih paradižnikih, oljkah, kruhu, vinu in figah, izogibamo pa se prstacem (morski datlji) in škampom, katerih lov škoduje morski podrasti. Kolesarimo čez Pelješac do Korčule, se z ladjo vrnemo na Reko in se z vlakom pripeljemo do Slovenije," svetuje Eva Marn.

Preberite si več: Kam in kako na ekodopust
Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki