Predstavljamo Mojo pediatrinjo 2012: Lučka Molka, dr. med., spec. pediatrije

Moja pediatrinja 2012: Lučka Molka, dr. med., spec. pediatrije
Moja pediatrinja 2012: Lučka Molka, dr. med., spec. pediatrije

"Prav vsakemu otroku se moraš znati približati"

Moja pediatrinja 2012 prihaja iz Ljubljane. Želja po študiju medicine je v njej dokončno dozorela proti koncu gimnazijskih let, na odločitev pa je zagotovo vplivalo tudi to, da je njena mama zdravnica. Prvih osemnajst let je delala v Otroškem dispanzerju v Trbovljah in vmes opravila specializacijo iz pediatrije, zadnjih deset let pa pomaga otrokom v Zdravstvenem domu Ljubljana Šiška, kjer skrbi za približno 1100 deklic in dečkov.

Da lahko uspešno neguješ dober odnos s pacienti in z njihovimi starši, pravi dr. Molka, je potrebno veliko potrpljenja in posluha. "Vsakemu otroku se poskušam približati na njemu in njegovim letom primeren način, za to pa sta potrebna čas in potrpljenje, nemara še bolj kot pri delu z odraslimi bolniki. Ko starši vidijo, da znaš vzpostaviti dober stik z otrokom, je tudi komunikacija z njimi veliko lažja. Mislim, da je način, kako se približaš bolniku, v veliki meri odvisen od tega, kakšen človek si in kakšen odnos imaš do ljudi nasploh."

Pravi, da so starši  dandanes resda bolj ozaveščeni kot nekoč in tudi oboroženi s (pre)številnimi informacijami, vendar si želi, da bi v praksi uporabljali tudi več preproste zdrave pameti, ki je bila značilna za prejšnje generacije.
"Med vsakodnevne majhne zmage pri mojem delu spada denimo to, da z medicinsko sestro doseževa, da se otroci med obiskom pri zdravniku počutijo dobro ali da je to zanje celo prijeten dogodek. Veseli sva, če nama ob odhodu pomahajo v slovo ali pošljejo poljubček, včasih pa celo rečejo, da so se imeli super, da se veselijo naslednjega obiska … Zgodilo se je že, da so naju povabili na praznovanje rojstnega dne," ganjeno razlaga o najlepših trenutkih svojega dela.

V preteklosti je prosti časa najraje preživljala na potovanjih po oddaljenih deželah, zadnje čase pa si krajša čas z branjem. Uživa tudi v lepoti cvetja in pravi, da bo v prihodnjem življenju zagotovo imela lastno cvetličarno.
Priznanje moja pediatrinja 2012 je bilo tudi zanjo veliko presenečenje, ki ga doživlja kot izraz zaupanja in potrditev, za kar se staršem njenih otrok iskreno zahvaljuje. "Brez medicinske sestre Karmen, ki je moja desna roka v pravem pomenu besede, priznanja zagotovo ne bi prejela, zato gre velika zahvala tudi njej," sklene dr. Molka.Galerija

Moja pediatrinja 2012: Lučka Molka, dr. med., spec. pediatrije

Lučka Molka, dr. med., spec. pediatrije, Moja pediatrinja 2012

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Marijana Jazbec

mag. Marijana Jazbec poklicna grafologinja analiza pisave

Postavi vprašanje

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki