Predstavljamo Mojega družinskega zdravnika 2012: Goran Dubajić, dr. med.

Goran Dubajić, dr. med., Moj družinski zdravnika 2012
Goran Dubajić, dr. med., Moj družinski zdravnika 2012

"Zadovoljstvo pacientov je velika spodbuda za naprej"

Goran Dubajić, ki dela kot družinski zdravnik ter vodja Centra za zdravljenje in preprečevanje odvisnosti od prepovedanih drog v Zdravstvenem domu Piran, prihaja iz Novega Sada. V mladosti, se spominja dr. Dubajić, so ga zanimala številna področja, od matematike, fizike in biologije do kemije in strojništva, na koncu pa je prevladala strast do medicine. Slovenijo je spoznal kmalu po koncu študija, ko je dobil službo v Lendavi in pozneje v Senovem pri Krškem. Pozneje ga je poklic popeljal v Ukrajino, od koder se je vrnil v Slovenijo, v ambulanto v Ljubnem ob Savinji.Zelo si je želel, da bi lahko delal na Primorskem, ta želja pa se mu je uresničila pred dvanajstimi leti, ko je prevzel vodenje centra za zdravljenje in preprečevanje odvisnosti. "Da ne bi izgubil stika s splošno prakso, sem začel delati še v ambulanti za družinsko medicino, v kateri skrbim za približno dva tisoč pacientov. Tako zdaj delujem v dveh ambulantah, kar je zelo naporno, vendar mi po zaslugi volje in energije dobro uspeva." Z delom v centru za zdravljenje odvisnosti je osvojil veliko novih veščin in znanj, ki mu pomagajo tudi pri delu na področju družinske medicine, iz katere bo naslednje leto opravil specializacijo.

"Sprememba življenjskega sloga je temelj preprečevanja in lajšanja številnih bolezni. Z znanjem motivacijskih postopkov ga lahko tudi uspešno spreminjamo, čeprav to zahteva več časa in truda – tako na strani zdravnika kot pacienta. Skupaj s pacienti nam tako uspeva zmanjševati odmerke zdravil, včasih pa zdravil sploh ni več treba predpisovati."

Zdravnik Goran Dubajić pravi, da prav vsak nov dan v ambulanti prinese številne lepe trenutke. "Ne gre samo za velike stvari, ko nekomu rešiš življenje, v veliko zadovoljstvo so mi malenkosti, vsak uspešno opravljen obisk pacienta."
Prosti čas, ki ga nima prav veliko, preživlja v gibanju, namenja pa ga tudi prijateljem. "Uživam v nordijski hoji, poleti v plavanju, pozimi v smučanju, vedno pa v druženju s prijatelji."

Akcijo Moj zdravnik je dr. Dubajić spoznal že pred leti, ko se je naročil na revijo Viva, zato se je priznanja zelo razveselil. "Zdravniško delo navadno ocenjujejo naši kolegi. Če veš, da so s tvojim delom zadovoljni tudi pacienti, je to izredno lep občutek. Priznanje moj družinski zdravnik mi pomeni spodbudo in potrditev dosedanjega dela. To je priznanje celotni ambulanti, ki brez moje medicinske sestre ne bi bila tako uspešna."Galerija

Goran Dubajić, dr. med., Moj družinski zdravnika 2012

Moj družinski zdravnik 2012: Goran Dubajić, dr. med

Lea Lukšič

Dr. Lea Lukšič prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Postavi vprašanje

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki