Moj zdravnik 2022: Glasovanje je končano, zmagovalce razkrijemo junija

Slavnostna podelitev priznanj bo 9. junija.

Glasovanje za mojega zdravnika 2022 se je z zadnjim dnem aprila končalo, odziv pa je bil letos zelo velik. Čeprav velikokrat slišimo očitke glede dela zdravnic in zdravnikov – ti so bili še bolj pogosti med epidemijo in se nadaljujejo tudi po njej –, pa ljudje vendarle v našem zdrav­stvenem sistemu prepoznavajo tudi posameznike, ki delajo zavzeto, s srcem in v skladu s Hipokratovo prisego. Take, ki so zdravnice ali zdravniki v pravem pomenu besede.

Akcija Moj zdravnik letos teče že 26. po vrsti, v tem času pa je bila priča številnim družbenim spremembam.

A takšnega pretresa, kot ga je povzročila nedavna pandemija covida-19, še ni doživela. Pandemija je razkrila prav vse luknje v zdravstvenem sistemu, ki smo jih prej še lahko nekako (tudi s požrtvovalnim delom posameznikov) pokrivali, razgalila je vse težave, ki smo jih leta pometali pod preprogo. Očitki in jeza ljudi, usmerjeni proti zdravstvenemu sistemu in tudi proti posameznim zdrav­nicam in zdravnikom, so na žalost nemalokrat upravičeni.

A zato je v tem času še toliko bolj pomembno, da prepoznamo in opozarjamo na tiste, ki delajo dobro, ki vedo, da so v službi bolnikov, in se jim trudijo pomagati po najboljših močeh. Očitno se tega zavedate tudi bralci naše revije in tudi drugi, ki ste letos gla­sovali v res velikem številu. V

Verjetno je k temu pripomogla tudi občutno večja širina akcije – glasovali ste lahko prek spleta, fizične glasovnice pa so bile na voljo v reviji p(Viva#Viva), Medicina & ljudje, v zdravstvenih domovih in bolnišnicah, v društvih bolnikov in v glasilih številnih društev, s katerimi smo se povezali in so postala ambasadorji akcije Moj zdravnik.

 V uredništvu te dni skrbno preštevamo glasove in preverjamo ozadja, da bomo lahko 9. junija na slovesni podelitvi razkrili najboljše. Tiste, ki so vas prepričali, da si zaslužijo vaš glas in da so vredni vašega truda. Zlasti smo veseli, da je med prejemniki glasov tudi veliko novih mladih zdravnic in zdravnikov, kar gotovo daje upanje v svetlejšo prihodnost našega zdravstva.

Zmagovalce vseh kategorij bomo 9. junija predstavili na naši spletni strani in v prihodnji številki revije Viva, Medicina & ljudje, ki bo izšla 10. junija 2022, torej dan po naši podelitvi. Vsem, ki vam je pomembno, da v slovenskem zdravstvenem sistemu opozarjamo na dobre zgodbe in dobre zdravnice oziroma zdravnike ter ste zaradi tega tudi glasovali, se iskreno zahvaljujemo. Verjamemo, da bodo izbranci upravičili vaše in naše zaupanje.