Jurica Ferenčina, dr. med., spec. družinske medicine o prejemu priznanja Moj družinski zdravnik 2019

  • sobota, 14. december 2019
Jurica Ferenčina, dr. med., spec. družinske medicine, Moj družinski zdravnik 2019
Jurica Ferenčina, dr. med., spec. družinske medicine, Moj družinski zdravnik 2019 (Foto: Aleš Beno)

Prejeto priznanje me je vsekakor presenetilo, saj tega ne pričakuješ po nekaj letih delovne dobe v zdravstvu, nad katerim sicer ves čas lebdi oblak negativnih čustev, dogodkov in mnenj.

Zdravniki družinske medicine smo tej negativnosti izpostavljeni iz vseh smeri in ta kot sevanje prodira tudi v nas same. V morju kritik zdravnikov in zdravstva sem to nagrado sprejel zelo čustveno, čudovito organizirano in izpeljano podelitev revije Viva ter skrb za vsako podrobnost pa kot zahvalo celotnemu slovenskemu zdravništvu.

Akcija Moj zdravnik je po mojem mnenju svetla točka in sprememba v razmišljanju, da je občasno lepo reči komu – hvala. Po prejetem priznanju si pod drobnogledom, kar ima pozitivne in negativne vplive. Pred kratkim sem zamenjal službo in postal kolega zdravnici Kseniji Kozorog v ZD Sevnica, kjer sem videl projekt zdravstva, kakršno naj bi bilo, kjer se ideje, motivacija in dobra volja pretakajo v kakovostno oskrbo za bolnike. Tu vidim velikansko vlogo vodstva, ki pozitivno energijo zdravstvenih delavcev pretaka v vizijo, in prav tega nam na nacionalni ravni pogosto primanjkuje. Primerov dobre prakse je po vsej Sloveniji, samo povprašati je treba. Zdravstvo ne more več temeljiti na tem, kaj si kdo želi, temveč na tem, kaj kdo potrebuje.

KDO BO MOJ ZDRAVNIK 2020? GLASUJTE ZANJ >>> GLASOVNICA
Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. splošne medicine

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Vesna Plevnik Vodušek

Vesna Plevnik Vodušek dr. med. spec. pediatrije

Vsi Viva strokovnjaki