Marjan Berginc, dr. med., spec. družinske medicine, o prejemu priznanja Moj zdravnik 2016

  • petek, 13. december 2019
Marjan Berginc, dr. med., spec. družinske medicine, Moj zdravnik 2016
Marjan Berginc, dr. med., spec. družinske medicine, Moj zdravnik 2016 (Foto: Grega Žunič)

Akcijo revije Viva spremljam že od začetka. Bila je prva tovrstna akcija v Sloveniji, prvotno usmerjena v vračanje statusa družinskega zdravnika.

Pozneje je bila razširjena na ginekologe in zobozdravnike na primarni ravni, danes pa je razširjena na vse zdravnike, tudi specialiste na vseh treh ravneh zdravstva.

Leta 2016 prejeto priznanje Moj zdravnik mi je dalo res veliko zadoščenje za predanost in vestno delo naše ambulante. Za elan, vestno delo, strokovnost in nenehen trud, ki v življenjski dobi dela niha, se je treba truditi. Delo s pacienti in tudi s študenti in mladimi zdravniki, s kolegi in ne nazadnje s »križarjenjem« med specialisti, kamor poskušamo čim bolj upravičeno pošiljati paciente s ciljem ozdravitve in preživetja, osrečuje. Morda ne vse, a gotovo tiste, ki imajo svoje delo radi.

V tem smislu je bilo to priznanje neprecenljivo. Dalo mi je nov elan, vedrost, utrdilo pozitiven odnos, ki je tako zelo pomemben za strokovno delo in uspešno izogibanje napakam, ki grozijo na vsakem koraku. Še enkrat neskončen »hvala« pacientom, ekipi v ambulanti in reviji Viva, ki že veliko let prepoznava pomembnost in težo zaupanja v zdravnika na vseh ravneh zdravstva.

KDO BO MOJ ZDRAVNIK 2020? GLASUJTE ZANJ >>> GLASOVNICA
Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Lea Lukšič

Dr. Lea Lukšič prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Postavi vprašanje

Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki