Bolečine v križu

  • sreda, 16. december 2020

Pozdravljeni,

težave s križem imam že vrsto let. Včasih nanj po-zabim, od časa do časa pa me bolečine v križu položijo v posteljo. Pred leti sem opravil vse preiskave, pokazalo se je, da imam stisnjena vretenca v križu, poleg tega pa tudi ukrivljeno hrbtenico. Trenutno sem v redu, a bi se želel posvetovati z ortopedom in si zagotoviti zdravlje-nje takrat, ko ga bom potreboval. Mi lahko pomagate na zavarovalnici?

Lep pozdrav in hvala,
Andrej iz Izole

Spoštovani,

da, v zavarovalnici Generali vam z zavarovanjem Specialisti z asistenco ponujamo celovito in strokovno zdra-vstveno oskrbo, preglede, zdravljenje, zdravila in fiziotera-pijo takrat, ko jo potrebujete. Zavarovanje vam zagotavlja hiter dostop do zdravnikov specialistov zaradi bolezni ali po poškodbi. Če imate sklenjeno to zavarovanje, zavarovalnica namesto vas plača tudi strošek zdravstvene storitve.

Kot pišete, gre pri vas za dolgotrajno kronično stanje, ki je običajno pri celi vrsti bolezni. Bolečine v križu so tipičen primer težav, ki trajajo že dlje časa in so se začele pred sklenitvijo zavarovanja. Če se boste odločili za sklenitev za-varovanja, vam v vsakem primeru, tudi za kronično bolezen, organiziramo in plačamo posvet z zdravnikom specialistom po telefonu ali prek videoposveta.

Če želite, vam organiziramo in plačamo tudi drugo mnenje iz tujine o vaših težavah, ki ga nato prejmete od našega pooblaščenega zdravnika v slovenskem jeziku.To zavarovanje sicer ne krije kroničnih bolezni, obstoječih ob sklenitvi zavarovanja. Če se kronične bolezni pojavijo pozneje, jih zdravimo šest mesecev od postavljene diagnoze, nato zdravljenje lahko nadaljujete v javnem sistemu. Tudi pri tem vam naši strokovnjaki iz Asistence zdravje pomagajo in svetujejo.


Preprosto do zdravnika

S sklenjenim zavarovanjem Specialisti z asistenco napotnica za specialista za vas ne bo več breme, dolgi meseci čakanja pa bodo preteklost, ker storitve organiziramo najpogosteje že v desetih dneh. Vse potrebno za preglede in preiskave urejate s klicem na Asistenco zdravje. Tam vam bodo strokovnjaki svetovali, organizirali termin pri ustreznem specialistu, vas naročili na diagnostično preiskavo (magnetna resonanca, ultrazvočne preiskave ...), zdravstveni poseg ali pa vas napotili na ambulantno fizioterapevtsko obravnavo.

Kot edina zavarovalnica v Sloveniji za bolnike poskrbimo tudi v lastni specialistični Ambulanti Zdravje v Ljubljani, ki omogoča specialistične preglede cenjenih strokovnjakov s področja žilne in splošne kirurgije, fiziatrije in splošne medicine.

Kako poteka obravnava s sklenjenim zavarovanjem Specialisti?

1. Pokličete Asistenco Zdravje na 080 81 10, dobite nasvet in pojasnila, kako bo potekal postopek.

2. Vso administracijo uredimo na enem mestu. Napotnico, ki ste jo prejeli pri svojem zdravniku, pošljete v Asistenco Zdravje. Tu vas naročimo na pregled in se z vami dogovorimo za datum pregleda ali telefonskega oziroma vi-deoposveta z zdravnikom.

3. Vse stroške zdravstvene obravnave plača zavarovalnica.

Zavarovanje Specialisti z asistenco lahko sklenete že za 7,56 evra na mesec (premija je odvisna od vaše starosti; navedena premija velja za zavarovance v starosti 25–35 let, in sicer za mali paket zavarovanja). Če pa imate pri nas sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, boste upravičeni tudi do 10-odstotnega popusta.

Iz Generalija vas lepo pozdravljam

Slavica Glavaš, strokovna direktorica za zdravstvene izvajalce
Vojko Kanič

prim. doc. dr. Vojko Kanič dr. med. spec. kardiologije, vaskularne in interne medicine

Postavi vprašanje

Bogdan Ambrožič

dr. Bogdan Ambrožič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki