Čeprav je sol pomembna za zdravje, jo uživamo odločno preveč. Visok vnos soli lahko vpliva na povišanje krvnega tlaka ter poveča tveganje za nastanek osteoporoze in najbrž tudi raka želodca. Pri kuhanju poskusimo sol nadomestiti z začimbami in dišavnicami, …
Že tri tedne imam v očeh občutek, da so popolnoma suhe (brez solz), večkrat me zbada - kot da bil imela pesek. Preizkušala sem že kar nekaj kapljic, pa ni nič boljše. Ima kdo kakšen nasvet, kako se znebim tega, ker me že precej ovira pri vsakdanjem …
Zelene solate ponavadi ne kuhamo. Liste običajno samo skrbno operemo, odcedimo, natrgamo na kose in stresemo v posodo. Pikolovci jo še za pol ure postavijo v hladilnik, da postane še bolj krhka. Na koncu jo prelijemo z oljem in kisom, solimo in jed je …
Tako so že v 4. stol. pr. n. š. imenovali sol, ki jo je Aleksander Veliki tovoril s Himalaje, v njegovem kraljestvu pa so jo smeli uporabljati samo pripadniki najvišjih družbenih stanov. Sol je slovela tudi po zdravilnih lastnostih. Pozneje je dolga …
prosim za kakšen preprost recept za zdrav in okusen obrok, ki ne zahteva preveč časa, ko pride človek izžet iz službe... moji aduti so: - pašta s tuno, - velika skleda solate z raznimi dodatki (tuna!, kuhano jajce, olive), - špinača in sojini polpeti …
Ljubitelji dobre hrane in zlasti privrženci zdrave sredozemske prehrane imajo doma več vrst olja. Olja niso le različnih kakovosti (pravi poznavalci tako ali tako cenijo samo ekstra deviška olivna olja), temveč se razlikujejo tudi po okusu, vonju, …
O soli v prehrani obstaja toliko nasprotujočih podatkov, da ne vemo več, ali naj jedi sploh še solimo ali ne, in če že, ali naj uporabljamo takšno ali drugačno, kameno, domačo morsko, uvoženo tretjo ali kakršno koli že sploh sol − ali pa naj sol dobimo …
Ste povsem prepričani o tem, da je solata absolutno zdrava hrana? Na videz nenevarna mešanica zelenjave, mesa in sira se lahko hitro spremeni v tempirano bombo, sploh za tiste, ki so na shujševalni dieti.