Rezultati iskanja za iskalni niz "moten spanec"

72 zadetkov

Samopomoč proti nespečnosti

"Kaj pa se je zgodilo s teboj, videti si tako utrujena?" Če bi nam sodelavci ali bližnji upali povedati po resnici, bi nemara rekli, da je naš videz naravnost pošasten. Takšen pozdrav v ponedeljek zjutraj nas utegne presenetiti, toda če dobro razmislimo, …

Mesečnost: kdo hodi v spanju?

Parasomnije, kot so mesečnost, môre in nočni strahovi, so motnje spanja, za katere so značilne različne oblike neželenih dejavnosti z nepredvidljivimi obrazci pojavljanja. Največkrat se pojavijo med spanjem ali na prehodu iz spanja v budnost.

Aromoterapija za angelski spanec

Kako na spanec vplivajo arome. Kateri aromaterapevtski pripravki oziroma eterična olja so najprimernejši za uporabo v spalnici? Kako oddaljeni naj bodo nosilci vonja od postelje? Katere arome nas najhitreje popeljejo do sprostitve in kakovostnega …

Ataksija (Motena usklajenost mišičnih gibov)

Prizadene gibanje, govor, požiranje, premikanje oči. Ima lahko različne vzroke; ali je moteno senzorično živčevje, ki prenaša signale iz mišic do malih možganov, ali pa so okvarjeni mali možgani (zaradi kapi, tumorja, multiple …

Zelišča za dober spanec

Zelišča oziroma zdravilne rastline, ki nas popeljejo v dober in miren spanec, najpogosteje pripravimo kot čaje z dodanim medom ali kot mlačne kopeli.

Omega 3 kisline za boljši spanec otrok
  • Novice
  • sreda, 22. november 2017

Znano je, da so omega-3 maščobne kisline pomembne za normalno delovanje vida in možganov otrok, zato njihov vnos v obliki prehranskih dodatkov priporočajo za boljše učenje, spomin in koncentracijo.

Beli šum za sprostitev in spanec
  • Novice
  • petek, 02. februar 2018

Beli šum je vse bolj priljubljen kot metoda za uspavanje, ki je učinkovita in varna za velike in male. Beli šum je skupek zvokov različnih frekvenc, ki jih sicer slišimo, a noben med njimi posebej ne izstopa.

Za zdrav spanec poskusite še to
  • Novice
  • četrtek, 06. december 2018

Dober spanec pomeni, da ponoči spimo približno osem ur, toda nova študija sporoča, da je za zdravje enako pomembno, da zaspimo in se zbudimo ob istem času.