Po sestavi so mandarine zelo podobne pomarančam in kot drugi citrusi veljajo za vitalno živilo, ki nam pomaga doseči najugodnejše mineralno-vitaminsko ravnovesje. So prava zakladnica prehranskih vlaknin, ki spodbujajo prebavo, pomagajo pri zaprtju, …
Mandarine, ljubke male oranžne žogice so mogočna super hrana, ker pa je zima vrhunec sezone zanje, velja ta sladki, sočni sadež čim bolje izkoristiti.
Ljudje s kroničnim virusnim hepatitisom lahko zmanjšajo tveganje za razvoj raka na jetrih po nadvse okusni poti. Takšna jetra je zaščitilo redno pitje soka sveže stisnjenih mandarin, sporočajo znanstveniki z univerze v Kjotu.
"Kar daš v stroj, to iz njega dobiš! Poleg tega, da je treba paziti na hrano, je pomembna tudi voda. To me je naučila mami, ki je o tem veliko prebrala, pozneje pa sem se tudi sama prepričala, da se veliko bolje počutim po zelenjavi kot po težkem zrezku …