Ingver je ena od tistih rastlin, ki zaradi izjemnih prehrambnih in zdravstvenih lastnosti vzbuja veliko zanimanje pri zagovornikih alternativnega naravnega zdravljenja in tudi pri klasičnih zdravnikih. Raziskave o njem spodbuja tudi vedno večja uporaba …
V hladnih mesecih je vredno poskusiti ingverjev čaj, bodisi sam ali v kombinaciji s sladkimi začimbami (cimetom, janežem, koromačem, klinčki, kardamomom ...). Njegov rahlo pekoč, osvežilen okus se odlično prileže, ko želimo ogreti organizem in okrepiti …
Ingver štejejo med najmočnejše rastlinske antioksidante. Pomaga pri slabi prebavi, zgagi, bruhanju in preprečevanju slabosti med potovanjem. Poleg tega ingver stimulira krvni obtok, sprošča periferno ožilje, krepi izločanje sline, pomaga pri …
Po zaslugi obilice bioaktivnih sestavin, ki se sicer razlikujejo od vrste do vrste, so kalčki zlasti pozimi ena od temeljnih naravnih vrst hrane, saj telo oskrbijo s ključnimi hranili, ki jih v predelani hrani ni. Kalčke pripravimo na različne načine. …
Ingver je odličen v obdobju kroženja virusov, saj lajša vnetje grla in pomaga pri izkašljevanju.
Ingver, ena od najstarejših začimb je še kako koristna v boju z želodčnimi in prebavnimi nevšečnostmi. Številne raziskave so pokazale, da ingver pomaga pri slabi prebavi (lajša napenjanje in trebušne krče), a tudi pri zgagi. Poleg tega ingver zaustavlja …
Ingver je ena od rastlin, ki je zaradi svojih izjemnih prehrambnih in zdravstvenih lastnosti vse bolj priljubljena tudi pri nas, čeprav prihaja iz vzhodnih dežel. Kitajci o njem pravijo, da je zdravilo za sto bolezni – uporabljajo ga na nešteto načinov. …
Ingver je odličen zaveznik v boju proti virusom in še učinkovitejše naravno sredstvo za krepitev imunskega sistema. Toda ta zdravilna korenina ni enako koristna za vse in v nekaterih primerih se mu je zaradi njegovih potentnih lastnosti bolje izogniti. …