Rezultati iskanja za iskalni niz "buče"

19 zadetkov

težave z bučko

letos sem prvič v lonec posadila bučko, ki jo z veseljem gledam rasti vsak dan. pridno jo zalivam in tudi pojedli smo že tri večje bučke, ki so bile neznansko slastne. toda v zadnjem času bučke, ki se nastavijo, nikakor ne dozorijo, ampak prej zgniijejo. …

Bučno olje

Plod in semena buče imajo zdravilne učinke. Bučna semena vsebujejo visok odstotek olja (50 %), v katerem prevladujejo esencialne maščobne kisline iz družine n-6 in n-3, ki jih telo samo ne more proizvajati.

Bučke so zdravilne

Bučke vsebujejo obilo vitaminov in mineralov: betakaroten, vitamine C, B in E, lutein, ki je koristen za oči, ter kalij, fosfor, kalcij, mangan in magnezij. Bučke so lahko prebavljive, zato so priporočljive pri težavah s prebavo. Raziskave kažejo, da …

Bučke, polnjene z gobami in beluši

Zelenjavna jed, usklajena z livingstonsko dieto.Temeljna načela pripravljanja zelenjavnih jedi po livingstonski dieti so raznolikost, obilnost in okusnost.

Vložene bučke

Bučke nekoliko drugače.

Jeseni si privoščite buče

Ko pomislimo na jesen, ne moremo mimo buč. Bučno meso je bogato z vitaminom C, betakarotenom – provitaminom A, vitaminom B6, folatom in kalijem. Poleg teh buče vsebujejo tudi druge biološko aktivne snovi, kot so polisaharidi, steroli in beljakovine.

Bučkini polpeti s koruzno moko

Bučke vsebujejo veliko vitaminov in vlaknin. Niso le zdrave, ampak so tudi izvrstnega okusa. Iz njih lahko pripravimo okusne in pestre obroke.Tokrat recept za bučkine polpete.

Buča proti sladkorni bolezni
  • Novice
  • sreda, 13. december 2017

Čeprav je že zima, je zagotovo še kakšna buča preživela noč čarovnic. Vsekakor jo uporabite in iz nje pripravite kakšno okusno jed, saj sporočajo, da boste tako spodbudili svoj imunski sistem, ki vas ščiti pred različnimi boleznimi.