letos sem prvič v lonec posadila bučko, ki jo z veseljem gledam rasti vsak dan. pridno jo zalivam in tudi pojedli smo že tri večje bučke, ki so bile neznansko slastne. toda v zadnjem času bučke, ki se nastavijo, nikakor ne dozorijo, ampak prej zgniijejo. …
Plod in semena buče imajo zdravilne učinke. Bučna semena vsebujejo visok odstotek olja (50 %), v katerem prevladujejo esencialne maščobne kisline iz družine n-6 in n-3, ki jih telo samo ne more proizvajati.
Bučke vsebujejo obilo vitaminov in mineralov: betakaroten, vitamine C, B in E, lutein, ki je koristen za oči, ter kalij, fosfor, kalcij, mangan in magnezij. Bučke so lahko prebavljive, zato so priporočljive pri težavah s prebavo. Raziskave kažejo, da …
Zelenjavna jed, usklajena z livingstonsko dieto.Temeljna načela pripravljanja zelenjavnih jedi po livingstonski dieti so raznolikost, obilnost in okusnost.
Ko pomislimo na jesen, ne moremo mimo buč. Bučno meso je bogato z vitaminom C, betakarotenom – provitaminom A, vitaminom B6, folatom in kalijem. Poleg teh buče vsebujejo tudi druge biološko aktivne snovi, kot so polisaharidi, steroli in beljakovine.
Bučke vsebujejo veliko vitaminov in vlaknin. Niso le zdrave, ampak so tudi izvrstnega okusa. Iz njih lahko pripravimo okusne in pestre obroke.Tokrat recept za bučkine polpete.
Čeprav je že zima, je zagotovo še kakšna buča preživela noč čarovnic. Vsekakor jo uporabite in iz nje pripravite kakšno okusno jed, saj sporočajo, da boste tako spodbudili svoj imunski sistem, ki vas ščiti pred različnimi boleznimi.