Sredi egiptovske puščave je na pobudo dr. Ibrahima Abouleishja proti koncu 70-ih let prejšnjega stoletja nastala pobuda trajnostnega razvoja, usmerjena k posamezniku, družbi in naravi. Njen ustanovitelj jo je poimenoval Sekem, s staroegipčanskim …
Avstrijski filozof Rudolf Steiner (1861-1925), utemeljitelj biodinamične metode, antropozofije, antropozofske medicine, waldorfske pedagogike, umetnosti gibanja evritmije in organske arhitekture je že v začetku 20. stoletja zapisal: »Konec tega stoletja …
Udeleženci posveta z naslovom Partnerstva za ekološko kmetijstvo, zeleno javno naročanje in regionalni razvoj, ki je potekal 11. aprila, so spoznali dve dobri praksi na področju ekološkega kmetijstva in trajnostnega razvoja podeželja, Partnersko ekološko …
Pravzaprav lahko mirno zapišemo, da je (ne)oporečnost pitne vode odraz našega ravnanja z vodo, posredno pa tudi z zrakom in zemljo. V Sloveniji se zdravstvena ustreznost pitne vode v zadnjiih letih pomembno izboljšuje, tako glede vsebnosti pesticidov …
Ekološko kmetijstvo temelji na dolgoročni strategiji. Prizadeva si za ohranjanje ravnovesja med zemljo, rastlinstvom in živalstvom ter človekom.
SODOBNI ČAS – PODNEBNIH SPREMEMB !? ALI RESNIČNO DRVIMO V OBDOBJE PREPADA nekaterih »znanstvenih prerokov«, ali pa ponovno nastaja množična histerija in beg pred realnostjo? Sodobno človeštvo, ki je izšlo iz življenja primitivnih obdobji, ko je človek …
Zadnje čase nas skrbijo bolezni in bi radi jedli bolj zdravo. Prav. Ampak kako? Kaj? Kakšnega porekla? Jasno je, da naj bo hrana naravna, eko in bio, nemastna, slastna in brez mesa. Ali pa? Takoj ko začnemo deliti, izgubimo. Celoto in vse, s prijetnim …
Nekje je treba začeti in najprijetneje je, če kar pri lastni lakoti. Ker se celota rada razodeva v troedinosti, tudi tu ni druge, kot da sprejmemo, kar je: ekološko pridelano hrano kupujemo v trgovinah, na tržnicah in neposredno pri ekoloških kmetih. …