Nekoč so ljudje zgodaj spomladi, ko se je v naravi spet vzpostavljal ciklus rasti in ko je bila ozimnica porabljena in kašča izpraznjena, znali izkoristiti vse, kar jim je narava ponujala v tem prehodnem času, tudi samoniklo užitno rastlinje, kot so …
Zelenjavna jed, usklajena z livingstonsko dieto.Temeljna načela pripravljanja zelenjavnih jedi po livingstonski dieti so raznolikost, obilnost in okusnost.
Phyllis Pray Bober, avtorica knjige Umetnost, kultura in kuhinja (Art, Culture and Cuisine, The University of Chicago Press, Chicago, 1999), trdi, da so se te jedi spomnili stari Rimljani. Zato svetuje, da beluše stolčemo ročno v možnarju, da bo jed …
Sezona belušev je prav zdaj, trajala pa bo vse do konca junija. Najpogostejši so zeleni beluši, vendar na naših tržnicah ponujajo tudi bele. Izberite stebla, ki so ravna, čvrsta in povsem zelena ali bela. Poleg tega preverite, ali so beluši približno …
Če ste med tistimi, ki imajo radi dobro hrano, je to priložnost, da sebi in partnerju privoščite gurmanski užitek, ki ga boste še dolgo pomnili. Prepričani smo, da boste s pojedino iz afrodiziakov zadeli v polno. Seznam sestavin poiščite v nadaljevanju …
Beluši spadajo med najbolj zdrave vrste zelenjave. Vsebujejo celo bogastvo aminokislin, vitaminov (A, B, C in K), mineralov (kalcij, magnezij, kalij, cink, mangan in selen) ter vlaknin. Vlaknine in aminokisline razstrupljajo telo, odvajajo pa tudi …
Šparglji ali beluši so idealno spomladansko živilo za razstrupljanje, privoščite si jih v različnih jedeh. Tokrat recept s polento.