Ameriški zdravniki menijo, da zeleni čaj po vsej verjetnosti zmanjšuje nevarnost nastanka kožnega raka in bolezni srca, povečuje odpornost proti gripi, saj mu pripisujejo protivirusne in protibakterijske lastnosti, dobro vpliva na zobe in še in še bi …
Najprej je bil zeleni čaj. V Evropi veliko bolj znani črni čaj je prišel kaka štiri tisočletja pozneje in je dediščina kolonializma. Toda prek črnega čaja, najprej aromatiziranega in nato s pomočjo njegovih izvornih naravnih okusov, prej ali slej …
Dodajanje limoninega soka zelenemu čaju okrepi delovanje čaja, saj telo bolje absorbira katehine, antioksidante iz zelenega čaja. V raziskavi so opazovali delovanje vitamina C in limoninega soka v napitkih, ki vsebujejo katehine. Izkazalo se je, da …
Možnosti, da se bo pri posamezniku razvila bolezen dlesni, se zmanjšuje oziroma povečuje v skladu s količino popitega zelenega čaja. Zeleni čaj namreč vsebuje snovi, ki zavirajo nevarne klice in poškodbe, ki jih te povzročajo. Seveda je najpomembnejša …
Že tako hvaljenemu zelenemu čaju je znanost pripisala še eno korist. Japonski znanstveniki so odkrili, da že skodelica zelenega čaja na dan za približno 20 odstotkov zmanjša tveganje za izpadanje zob. Zeleni čaj vsebuje antioksidante katehine, ki so …
Veliko smo že slišali o dobrodejnih in tudi škodljivih učinkih kave, nedavno pa so znanstveniki potrdili še eno koristno lastnost te črne omame. Japonski znanstveniki so namreč odkrili, da pri osebah, ki redno pijejo kavo in zeleni čaj, obstaja manjša …
1. Topi maščobo Za to so zaslužni zlasti katehini, ki spodbujajo razgradnjo maščobnih blazinic. Pospešuje tudi presnovo saj redni pivci zelenega čaja dnevno porabijo šest odstotkov več kalorij od ljudi, ki ga ne pijejo. 2. Zmanjšuje lakoto Zeleni čaj …
Prvi rojstni dan je samo enkrat in zato je bilo veselo in razigrano kar 12 ur. Obiskovalci so okušali različne čaje in slaščice iz čaja ter izbirali med mikavnimi sladkimi paketi, ki so imeli praznično ceno. Svojo spretnost so lahko preizkusili tudi …