Najbrž pri feta siru največkrat takoj pomislimo na grško solato. Nič čudnega. Grška solata je v času, ko se pojavijo na tržnicah na soncu dozoreli paradižniki, skoraj obvezna vsakodnevna jed, pa čeprav smo neskončno oddaljeni od grškega sončnega sveta. …
Albuminska skuta je rešitev za vse, ki težko prebavljajo mlečne izdelke, a tudi spodbuda vsem, ki v njih uživajo brez težav. Je namreč vir najkakovostnejših beljakovin, kalcija in drugih rudnin. Pravzaprav je sirarska skuta, tako kot njena predhodnica …
Ali kdo pozna ekološko kmetijo kjer se lahko kupi ovčji sir?
Ne prenašam mleka, nimam pa težav s siri in jogurti. Je možno, da imam neke vrste intoleranco?
Baje se moram v nosečnosti izogibati določeni hrani. Vsake toliko slišim: pršuta ne smeš jesti, sirov bognedaj, mleka tudi ne... Kateri hrani se dejansko moram izogibati?
Zanima me kaj lahko dam otroku staremu 1 leto, poleg Lekadol sirupa, ko dobi vročino? Do sedaj sem mu dajala 1 žličke 4x na dan in vendar je nazadnje vročina dalj časa vztrajala kot ponavadi. Hvala vsem za odgovore
Sirov z žlahtno plesnijo je kar precej, vendar sta najbrž najbolj znamenita, zagotovo pa najbolj razširjena francoski roquefort in italijanska gorgonzola. Ta sira se razlikujeta že v osnovi: roquefort tradicionalno pripravljajo iz ovčjega mleka, …
Sirotkine beljakovine so najkakovostnejše beljakovine, kar jih lahko dobimo s hrano. Med prebavo in presnovo imajo največji izkoristek in najvišjo biološko vrednost – večjo kot jajčni beljak. Globulini so nosilci varovalnih snovi, ki krepijo imunski …